Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Legenda verzus legenda: Nie Cristiano, ale ja som naozajstný Ronaldo!

BRATISLAVA - Brazílsky alebo portugalský? Obidve legendy patria medzi najvýraznejšie postavy futbalovej histórie a ktorý z nich je ten pravý Ronaldo?
Zdroj: 34964
Zdieľajte:

Kým mladším futbalovým fanúšikom sa pri mene Ronaldo automaticky pred očami zjaví portugalská superstar a hráč Juventusu Turín Cristiano, tí starší si v prvom momente spomenú na brazílskeho superkanoniera. Práve brazílsky Luís Nazário de Lima bol ten Ronaldo, ktorý v drese kanárikov písal históriu.

Ronaldo futbalom bavil náročnú Brazíliu

Aj keď momentálne so svojou váhou už Ronaldo nepripomína rýchlonohého kanárika spred rokov, na jeho slávne meno a s ním spojené úspechy sa nezabúda. "Pre Cristiana už musí byť otravné, ako neustále počúva, že ja som tým naozajstným Ronaldom," vyhlásil pred časom Brazílčan.

Ktorý Ronaldo sa viac zapísal do futbalovej histórie? Nuž otázka je to viac ako ťažká a rozlúsknuť ju je priam nemožné. Keď sa pozrieme na rýchle porovnanie legiend, Brazílčan má dve Zlaté lopty pre najlepšieho futbalistu na svete, dvakrát vyhral s Brazíliou majstrovstvá sveta, v elitných kluboch súperom nasádzal desiatky krásnych gólov a popri tom všetkom aj dokonale baviť náročné brazílske publikum, ktoré si potrpí na futbalovú krásu.

Prečítajte si aj

Totálna izolácia v luxusnej vile s bazénom: Lobotkovci sa kompletne zásobujú balíkmi zo Slovenska

"Je tým najlepším hráčom, s ktorým som kedy hral alebo proti nemu nastúpil. S loptou bol neuveriteľný. Zakaždým, keď som s ním trénoval, tak predviedol niečo skvelé," vychválil slávneho Brazílčana Zinedine Zidane, ktorý dnes pôsobí ako tréner Realu Madrid, kde Ronaldo aj po jeho boku svojho času pôsobil. Cristiana v Reale viedol Zizu ako kouč a nastúpil proti nemu na MS 2006.

Cristiano v číslach Ronalda poráža

Nádherný pohľad je aj na Cristiana, ktorý v štatistikách ohľadom gólov a individuálnych trofejí rozhodne porazí. Portugalská superstar už päťkrát získala Zlatú loptu a v gólových štatistikách je ďaleko popredu. Aj napriek tomu nemožno jednoznačne odsúdiť Brazílčana, ktorý bol futbalovou ikonou podobne ako dnes Cristiano. Každý vo svojej dobe predstavoval ten naj štýl.

Prečítajte si aj

VIDEO Sexi partnerka Ronalda dokonalou postavou v legínach motivuje ďalších: Takto na sebe maká Georgina!

Capello to vidí jasne

Uznávaný tréner Fabio Capello za talentovanejšieho považuje Brazílčana a Cristiano je podľa aktuálneho kormidelníka čínskeho Jiangsu tým pracovitejším: "Bol talentovanejší než Cristiano a keby mal toľko disciplíny ako Portugalčan, bol by ešte oveľa lepší." vyhlásil Capello. Tým zrejme narážal na večný boj Brazílčana s váhou a nie ideálnym životným štýlom, ktorého je naopak Cristiano žiarivým príkladom.

A ako to vidíte vy? Cristiano alebo brazílsky Ronaldo?

ANKETA: Ronaldo alebo Cristiano Ronaldo

  • Ronaldo

    53%

  • Cristiano Ronaldo

    47%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články