Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ronaldo: Najšokujúcejšie priznania a najvtipnejšie výroky

SAO PAULO - Legenda svetového futbalu. Zároveň veľmi vtipná i kontroverzná osobnosť. Taký bol Ronaldo
Zdroj: 34927
Zdieľajte:

Brazílčan Ronaldo je dodnes jedným z najznámejších futbalistov histórie. Nevedno, či pre jeho obrovské futbalové kvality, zranenia alebo výstrelky zo súkromného života. Každopádne, tento chlapík vždy priťahoval pozornosť a jeho meno nechýbalo pravidelne v titulkoch.

Prinášame vám niekoľko jeho najšokujúcejších priznaní a najvtipnejších výrokov.

Párty

Ako väčšina Brazílčanov, Ronaldo miloval párty život. Mal často problémy s diciplínou a z toho plynuli mnohé pokarhania a dohovárania od trénerov.

„Moje párty boli veľmi dobré. Niektoré z nich sú pamätnejšie ako moje góly."

„Florentino Perez mi častokrát dohováral. Najlepšia story bola, keď mi jedného dňa zavolal a hovorí mi: Prečo nezostaneš doma? Pozri na Luisa Figa... Hovorím mu: Presi, keby som mal ženu ako Figo, zostal by som."

„Moja priorita bola vždy futbal, takže to neľutujem. Futbalisti sú mladí ľudia... Chcú chodiť von, chcú sa stretávať s dievčatami, normálne veci pre mladých ľudí, najmä keď máte peniaze."

Zranenia

Ronaldo prežil úžasnú kariéru, no výrazne poznačenú množstvom vážnych zranení a zdravotných problémov. Ku koncu aktívnej kariéry mal veľký problém s nadváhou.

„Mal som dva veľmi vážne zranenia, ktoré mi zobrali tri roky kariéry a zanechali dôsledky. Prinútili ma očakávať koniec mojej kariéry."

„Bola to skutočná agónia, veľmi ťažké obdobie. Moja rodina, fyzioterapeuti a lekári ma povzbudzovali, aby som vytrval a stálo to za to. O niečo neskôr som sa stal prvýkrát otcom a to ma veľmi motivovalo."

„Zidane ma prišiel pozrieť do nemocnice vo Francúzsku. Bol v Taliansku v Juventuse, prišiel bez ohlásenia. Našiel ma, aby sa spýtal, ako to robím. Tam sa zrodilo naše priateľstvo."

„V roku 1999, keď sa hrala Copa América, som išiel na dovolenku, prišiel som s nadváhou a tréner Luxemburgo mi dal Xenical, tabletky na chudnutie."

„Každých 10 minút som chodil na záchod. Ako budem trénovať? Trénoval som s plienkou, alebo niečím takým, pre istotu. Musel som sa obetovať, aby som potešil trénera."

„Skončil som s futbalom pre zranenie, ktoré som utrpel v poslednom roku. Nepríjemné zranenie slabín a možno najbolestivejšia vec, ktorú som v živote zažil. Vo veku 35 rokov som už nechcel žiadnu ďalšiu operáciu. Necítil som, že mám ešte silu."

Prečítajte si aj

Chcel baliť Neymara? Brazílčanova matka dala kopačky o 30 rokov mladšiemu milencovi. Šokujúci dôvod!

Odchody

Ronaldo o odchodoch z Realu Madrid, Interu Miláno a FC Barcelona.

„Z Realu Madrid som odišiel proti svojej vôli, pretože som začal mať veľa problémov s trénerom Capellom. Keď som mal 100 gramov nadváhu, vyradil ma z tímu."

„Hector Cuper bol najhorší. Capello mal aspoň za sebou nejakú históriu. Ale čo vyhral Cuper? Jediný raz som hovoril s prezidentom Morattim. Prezident, nemôžem pokračovať s týmto trénerom. Pošlite ho domov, alebo odídem. Vybral si Cupera."

„Na konci sezóny v Barcelone som podpísal novú zmluvu. Odcestoval som do Brazílie. O päť dní mi zavolali a povedali mi, že v spolupráci nemôžu pokračovať. Nebolo to v mojich rukách. Chcel som pokračovať."

Finále MS 1998

Pamätné finále MS 1998, v ktorom Brazília hrala proti Francúzsku. Ronaldo mal svetu ukázať, aký veľký je to hráč. No pre zdravotné problémy, ktoré mal noc pred finále, bol len tieňom.

„Rozhodol som sa po obede si trošku oddýchnuť a posledná vec, čo si pamätám je, že som išiel do postele. Išiel som do postele, potom som mal kŕče a keď som sa zobudil, bol som v obklopení ďalších hráčov a lekára Lidia Toleda."

„Výsledky vyšetrení neukázali nič abnormálne. Išli sme na štadión a prišiel som za trénerom Zagallom. Hovorím mu - cítim sa v pohode, všetko je v poriadku, chcem hrať. Nemal veľa možností na výber, no akceptoval moje rozhodnutie."

Život

Ronaldo je autorom niekoľkých pamätných výrokov netýkajúcich sa futbalu, ktoré odkrývali jeho osobnosť.

„Existuje toľko pochodov pre rôzne veci. Ak ste čierny, ak ste gay... Nepamätám si, že by ma niekto bránil za to, že ma niekto nazval tučným. Nezaujíma ma to."

„Podstúpil som vazektómiu, no zmrazil som toľko spermií, že by z toho mohol byť futbalový tím, ak by moja žena chcela."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články