Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Porovnal by som to s najnáročnejšími zápasmi vo Fortuna lige, hovorí Viazanko po úspešnom vstupe Podbrezovej

PODBREZOVÁ - Futbalisti FK Železiarne Podbrezová po vypadnutí z Fortuna ligy vstúpili do novej sezóny druhej najvyššej súťaže výhrou 2:1 proti Košiciam.
Zdroj: 32093
Zdieľajte:

Na Horehroní sa hral výborný futbal, už od prvej minúty sa tímy predbiehali vo vypracovávaní si šancí, avšak prvý gól padol až v 80. minúte, kedy sa presadil Juraj Chvátal. Herne lepšia Podbrezová krátko na to inkasovala. Center zľava zakončil hlavou Kamil Karaš, bývalý hráč horehronského klubu.

"To je vec, na ktorej musíme pracovať. Do konca nebolo ani desať minút. Stav 1:0 za tejto situácie musíme dotiahnuť do konca. Možno tam bola moja chyba, že som neskoro vystúpil a nechal som súpera ľahko odcentrovať," zamýšľal sa pravý bek Juraj Chvátal.

Prečítajte si aj

VIDEO Pohronie angažovalo reprezentanta do 21 rokov

Víťazstvo Podbrezovej však v 90. minúte zariadil po rýchlej akcii striedajúci Roland Galčík: "Pocity sú úžasné. Ja som si pri góle odskočil od obrannej línie trošku hlbšie. Spoluhráč Marcin ma našiel a padlo to tam. Myslím si, že sme boli celý zápas lepší. Častejšie sme držali loptu, mali viac šancí," rozprával 17-ročný mladík.

Víťazstvo je dôležité na psychiku

"Košiciam sa podarilo rýchlo vyrovnať a o to som radšej, že to s nami nezamávalo a podarilo sa nám zápas zvrátiť. Je to dôležité pre psychiku mužstva," hovorí kapitán Miroslav Viazanko. Mužstvo ale potrebuje zapracovať na premieňaní šancí: "Je pravda, že sme mali dosť šancí, ale je na čom stavať. Budeme pracovať ďalej tak ako doteraz a toto víťazstvo nám určite pomôže. Už sa teším na ďalší zápas."

"Bol to veľmi náročný zápas. Dokonca by som ho porovnal s najnáročnejšími zápasmi vo Fortune lige. Tak sa cítim. Bolo to fyzicky náročné, hral proti nám mimoriadne húževnatý súper, ktorý určite bude hrať o najvyššie priečky. Samozrejme, naša úloha je, aby sme o tie priečky hrali aj my. Začali sme veľmi dobre, zvíťazili sme doma. Potešili sme fanúšikov. Sme nesmierne radi za naše prvé víťazstvo," hodnotí najskúsenejší Podbrezovčan a kapitán tímu Miroslav Viazanko.

Majú lepšie mužstvo ako vo Fortuna lige

Tréner Veselý pracuje so zväčša mladými hráčmi, o ktorých ešte budeme určite počuť. V základnej zostave nastúpil Samuel Ďatko, ďalší futbalista narodený v tomto tisícročí. Rovnako tak môže byť známy i hrdina prvého zápasu Roland Galčík, ktorý prišiel z lavičky: "Rozhýbať to v obrane a dať gól, čo sa mi podarilo a som za to rád," prezradil pokyny kouča Podbrezovej.

Prečítajte si aj

VIDEO Štartuje 27. ročník Fortuna ligy: Kto sa stane novým majstrom?

Sám hovorí, že to pre neho môže byť zlomová sezóna: "Určite áno. Som mladý, mám sedemnásť rokov. Môže to by pre mňa prelomová sezóna," tvrdí mladík s vierou v tímový úspech: "Myslím si, že máme kvalitnejší káder ako keď sme hrali Fortuna ligu," doplnil Galčík.

Mentor Viazanko proti piatkom nenamieta

Opakom futbalistu typu Rolanda Galčíka je kapitán Miroslav Viazanko. Najskúsenejší "Železiar" prijal funkciu mentora: "Moja úloha sa z roka na rok mení. Pre klub som potrebný hlavne kvôli tomu, aby som mladým chlapcom odovzdal skúsenosti, niečo ich naučil a aby sme ich spoločne s realizačným tímom viedli. Ja verím, že sa to bude dariť a pôjde to správnym smerom, aby možno niektorí chlapci časom boli známi futbalisti," hovorí.

FK Železiarne Podbrezová bude hrať svoje domáce zápasy trochu netradične, v piatky: "Vždy je ten tréningový mikrocyklus nastavený tak, aby sme boli pripravení na zápas bez ohľadu na to, v aký deň sa hrá, takže v tom nevidím problém," tvrdí Viazanko.

Od Chvátala to nikto nečakal

O úvodný presný zásah Podbrezovej sa postaral krajný obranca Juraj Chvátal. Ten prišiel na Horehronie hosťovať z českého Olomouca. V poslednom období ho navyše sužovali zdravotné problémy: "Ja som mal problémy s ramenami, bol som aj na operácii. Teraz je to v poriadku, celá príprava bola bez problémov. Cítim sa super. Chcem odohrať čo najviac, pomôcť mužstvu, podávať čo najlepšie výkony, nazbierať veľa asistencií a ak budú aj góly, tak to je len bonus," prezrádza Chvátal.

Prečítajte si aj

Na snímke šéf ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. a vpravo futbalista ŠK Slovan Bratislava Joeri De Kamps.VIDEO Slovan si vyberá nového trénera: Tieto mená sú v hre

Jeho presný zásah do siete brankára Fabiniho očakávaný nebol: "Ja veľa gólov nedávam, toto bol asi môj druhý v živote. Bol som na šestnástke, vystrelil som a po brankárovej chybe to prešlo do brány. Ja si aj na tréningu robím srandu, keď dám gól, tak kričím prvý ligový. Snažím sa robiť hlavne asistencie. Spoluhráči mi to ale určite spočítajú, oni vedia ako na tom som so strieľaním gólov. O presnej sume za gól sme sa ešte nebavili, pretože nikto nečakal, že dám gól," smeje sa Juraj Chvátal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články