Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Štartuje 27. ročník Fortuna ligy: Kto sa stane novým majstrom?

BRATISLAVA - Už v sobotu 20. júla začína nový ročník Fortuna ligy.
Zdroj: 18905
Zdieľajte:

Piaty rok po sebe bude niesť najvyššia futbalová súťaž názov Fortuna. Formát ostáva nezmenený. To znamená, že sa odohrá dvadsaťdva kôl systémom každý s každým dvakrát (doma - vonku). Potom sa liga tradične rozdelí na dve skupiny. Skupina o titul a skupina o záchranu.

Prečítajte si aj

VIDEO Pohronie angažovalo reprezentanta do 21 rokov

Posledný celok zostúpi do druhej ligy a predposledný si zmerá sily s druhým mužstvom nižšej súťaže v baráži (dva zápasy doma a vonku). V prípade, že bude úspešnejší druholigista, musí splniť licenčné podmienky pre účinkovanie vo Fortuna lige pre sezónu 2020/21. Majstrovský titul bude obhajovať Slovan Bratislava, ale už bez trénerov Martin Ševela a Ivan Vrabec, ktorí dostali padáka po blamáži v predkole Ligy majstrov so Sutjeskou Nikšič.

Prečítajte si aj

Na snímke šéf ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. a vpravo futbalista ŠK Slovan Bratislava Joeri De Kamps.VIDEO Slovan si vyberá nového trénera: Tieto mená sú v hre

Nováčikom súťaže je FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, ktorá nahradila FK Železiarne Podbrezová.

Program stretnutí 1. kola:

Sobota 20. júla: MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina (18.00), FK Senica - AS Trenčín (19.00), FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - ŠK Slovan Bratislava (20.00).

Nedeľa 21. júla: MFK Ružomberok - FC Nitra (19.00), FC Spartak Trnava - ŠKF iClinic Sereď (19.00), FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FC DAC 1904 Dunajská Streda (19.00).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články