Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Krkić, Zárate, Muniain, Miyaichi, Ødegaard a ďalší: Mali byť novým Messim, kde sú teraz?

BRATISLAVA - Stačí aby ste boli mladý, nízky, perspektívny driblér s kvalitnou ľavačkou a okamžite dostanete prezývku nový Messi. Počuli sme o mnohých, no kde títo nasledovníci napokon skončili?
Zdroj: 30844
Zdieľajte:

Keď Lionel Messi v roku 2004 debutoval v drese Barcelony, okamžite bol označovaný za "nového Maradonu". Rovnaké prirovnanie si vyslúžili aj hráči ako Ariel Ortega, Aimar a Javier Saviola.

O pár sezón neskôr sa ale všetko zmenilo a mladí šikovní ofenzívni hráči už nedostávali prezývku "nový Maradona", no "nový Messi". Ako sa ale neskôr ukázalo, táto prezývka bola pre väčšinu skôr ťažiskom ako pomocou.

Prečítajte si aj

VIDEO Zlatan Ibrahimovič: Ak chce Kane vyhrávať trofeje, musí opustiť obyčajný Tottenham!

Bojan Krkić

Iba dva roky po tom, ako do veľkého futbalu prenikla mladá hviezda s menom Lionel Messi, prišiel web Foot Mercatos článkom, ktorého nadpis znel: "Bojan Krkić: le futur Messi?".

Mal iba šestnásť rokov a v barcelonskej akadémii La Masia exceloval. Za rezervný tím Blaugranas dokonca nastrieľal 10 gólov v 22 zápasoch. Niet tak divu, že čoskoro dostal šancu aj v prvom tíme.

Odvtedy ale jeho kariéra nabrala rýchly spád. Krátke pôsobenia v tímoch AS Rím, AC Miláno a Ajax Amsterdam skončili až trvalým prestupom do anglického Stoke City v roku 2014.

Prvé dve sezóny sa mu v Anglicku darilo, no následne prišli ďalšie dve hosťovania. Aktuálne iba vysedáva na lavičke druholigového Stoke City.

Gerardo Bruna

Tri roky od debutu Lionela Messiho prišiel Real Madrid so svojou vlastnou verziou argentínskeho fenoména - šestnásťročným Gerardom Brunom.

Ten ale v Španielsku dlho nevydržal. Profesionálny kontrakt od "Bieleho baletu" odmietol a odišiel do Liverpoolu. V drese anglického celku ale neodohral ani zápas a tak v roku 2011 opustil Anfield Road.

Následne hral za Blackpool, Huescu v Španielsku, Tranmere, Accrington Stanley a dokonca si vyskúšal aj amatérsku ligu v drese Whitehawk.

Aktuálne dvadsaťsedemročný Bruna pôsobí v kanadskom klube Ottawa Fury. Počas celej svojej kariéry strelil iba dva profesionálne góly, zatiaľ čo Messi ich má na konte už cez štyri stovky.

Prečítajte si aj

VIDEO Futbalový svet v šoku: Rekordná posila klubu z Premier League bola na palube zmiznutého lietadla!

Mauro Zárate

Meno, ktoré je známe fanúšikom anglického futbalu. Zárate obliekal dres štyroch rôznych tímov z Premier League: Birmingham, West Ham, QPR a Watford.

Pamätným je najmä jeho prestup do Lazia po skončení hosťovania v Birminghame. Prezident talianskeho klubu, Claudio Lotito, vtedy prišiel naozaj s odvážnym tvrdením o novej posile.

"Počítame s tým, že jeho hodnota rapídne porastie, pretože Zárate by mohol byť ešte lepším ako je Messi."

V prvej sezóne strelil za rímsky celok 13 gólov v 36 zápasoch, no odvtedy šla jeho strelecká forma dolu vodou.

Aktuálne pôsobí tridsaťjedenročný Argentínčan v Boca Juniors po tom, ako v drese Watfordu nastúpil iba na tri zápasy a väčšinu svojho posledného pôsobenia v Anglicku strávil na hosťovaní.

Gai Assulin

Nie je prekvapením, že väčšina talentov, označovaných za nového Messiho pochádza práve z akadémie katalánskeho celku.

Iba pár sezón po debute Bojana Krkića sa z akadémie do prvého tímu dostal ďalší veľký talent. Izraelský stredopoliar Gai Assulin bol za nového Messiho označovaný po skvelých výkonoch v drese druhého tímu Barcelony.

Prečítajte si aj

VIDEO Legendárny obranca priznal problémy s alkoholom: Zvykol som vypiť desať pív, potom som pokračoval s vodkou

V roku 2010 prestúpil na odporúčanie Yayu Tourého do Manchestru City. Počas dvoch rokoch ale nenastúpil ani do jedného zápasu prvého tímu a preto sa vrátil do Španielska. Upísal sa Racingu Santander.

Aktuálne je dvadsaťsedemročný futbalista bez klubu po tom, ako vo februári 2018 podpísal zmluvu s kazašským klubom FC Kairat, no jeho kontrakt bol o šesť týždňov po vzájomnej dohode ukončený.

Iker Muniain

Po tom, ako debutoval v drese Athletic Bilbao iba ako šestnásťročný, si okamžite vyslúžil prezývku "El Messi del Botxo", teda Messi z Bilbaa.

Počas svojej prvej sezóny sa s Bilbaom dostal do finále Copa del Rey i Európskej ligy. Strelil deväť gólov v 58 zápasoch.

Aj napriek tomu, že sa o jeho služby zaujímalo množstvo celkov na čele s Manchestrom United, ostal dvadsaťpäťročný Muniain doposiaľ verný svojmu klubu.

Ryo Miyaichi

"Japonský Messi" alebo "Ryodinho", tak zneli Miyaichiho prezývky po skvelom hosťovaní v drese Feyenoordu v roku 2011. Zdalo sa, že hráč Arsenalu je predurčený na veľké veci.

Následné hosťovania v Boltone či Wigane už boli ale menej úspešné. Japonec tak napokon opustil londýnsky Arsenal, za ktorý odohral v Premier League iba jedno stretnutie. V roku 2015 sa upísal druholigovému nemeckému FC St. Pauli, kde pôsobí doteraz.

Ryo Miyaichi ale musel celú minulú sezónu vynechať, nakoľko si privodil ťažké zranenie krížových väzov. Aktuálne dvadsaťšesťročný futbalista sa tak v tejto sezóne dáva dokopy najmä po fyzickej stránke v rezervnom tíme.

via GIPHY

Ryan Gauld

V roku 2013 bol iba sedemnásťročný škótsky ofenzívny stredopoliar Ryan Gauld považovaný za malého Messiho.

"To porovnanie s Messim je pomerne smiešne," povedal vtedy pre The Guardian a dodal: "Dobre sa to číta, no vôbec nad tým nerozmýšľam."

O rok neskôr už Škót pôsobil v portugalskom Sportingu Lisabon, kam prestúpil za tri milióny libier. Za prvý tím ale nastúpil iba dvakrát a ostatné roky strávil na hosťovaniach v Portugalsku. Aktuálne už ale hosťuje v škótskom klube Hibernian.

Alen Halilović

Keď v roku 2014 získala Barcelona sedemnásťročného chorvátskeho stredopoliara, porovnania s Messim boli pochopiteľné. Najmä pre Chorvátov účes, ktorý zjavne pripomínal ten Argentínčanov z jeho mládežníckych čias.

Tí, čo pri mladíkovi pôsobili, s porovnaniami súhlasili. Halilović prišiel z Dinama Záhreb a jeho vtedajší tréner Zoran Mamic prehlásil, že ak sa niektorý mladík môže porovnávať s Messim, je to práve Alen.

V roku 2016 ale Halilović opustil Barcelonu a prestúpil do Hamburgu. Z Nemecka následne odišiel na osemnásťmesačné hosťovanie do celku Las Palmas. Od leta 2018 je dvadsaťdvaročný Chorvát hráčom AC Miláno.

Martin Ødegaard

Real Madrid sa doteraz nevzdal a stále hľadá svojho "Messiho". Tým mal byť aj nórsky supertalent Martin Ødegaard, ktorý prenikol do mužského futbalu už ako pätnásťročný v drese Strømsgodset.

Prečítajte si aj

VIDEO Ronaldo chce do Juventusu dotiahnuť hráča z Madridu

V roku 2015 ho získal práve Real Madrid, ktorý ho nasledujúce dve sezóny nechal hrávať iba za rezervný tím Castilla. Následne odišiel Nór na hosťovanie do Holandska. Od januára 2017 do mája 2018 obliekal dres Heerenveenu. Aktuálne opäť hosťuje v Holandsku, no tentokrát už v drese Vitesse.

Ødegaard má stále iba dvadsať rokov a jeho čas stále môže prísť, no Lionel Messi mal v jeho veku na svojom konte už 21 gólov v španielskej La Lige.

Lee Seung-Woo

Iba pred dvoma sa v akadémii Blaugranas objavil ďalší nový Messi. Tentokrát to ale nebol výmysel novinára, no za novú hviezdu Barcelony juhokórejského mladíka označila samotná legenda Kataláncov, Xavi.

"O rok alebo dva bude v prvom tíme," predpovedal Xavi, no mýlil sa. V roku 2017 prestúpil Lee do talianskej Verony za 1.4 milióna eur. V drese talianskeho celku nastúpil na dvadsaťštyri zápasov a strelil dva góly. Za Južnú Kóreu odohral dvadsaťjedenročný futbalista osem zápasov bez presného zásahu.

Pietro Pellegri

V máji 2017 sa iba šestnásťročný odchovanec talianskeho Janova stal prvým futbalistom narodeným v 21. storočí, ktorý strelil gól v Serie A. Pre ľudí z Janova to ale nebolo žiadne prekvapenie. Dva roky predtým totiž riaditeľ talianskeho klubu, Enrico Preziosi, odvážne povedal: "Máme nového Messiho."

Pellegri v januári minulého roka opustil Taliansko a za 25 miliónov eur prestúpil do francúzskeho klubu AS Monaco. V Ligue 1 má na svojom konte jeden gól.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články