Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Legendárny obranca priznal problémy s alkoholom: Zvykol som vypiť desať pív, potom som pokračoval s vodkou

LONDÝN - Bývalý anglický futbalový obranca Rio Ferdinand sa v rozhovore pre The Guardia priznal, že počas svojej kariéry mal menšie problémy so životosprávou.
Hráči Manchesteru United Rio Ferdinand (vpravo) a Michael Carrick oslavujú zisk jubilejného 20. majstrovského titulu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Rio Ferdinand si v posledných rokoch prežil naozaj nezávideniahodné situácie. V roku 2015 ho kvôli rakovine navždy opustila milovaná manželka a matka jeho troch detí, Rebecca Ellison, ktorá mala iba tridsaťštyri rokov. O dva roky neskôr sa podobná situácia opakovala, keď vo veku 58 rokov skonala na rakovinu Riova matka Janice St Fort.

Pozrite si aj

VIDEO Prekrásne športové gesto: Rondón strelou knokautoval protihráča, následne spravil niečo, čo nik nečakal!

Aj preto sa bývalý hráč Manchestru United a anglickej reprezentácie snaží spraviť všetko preto, aby podobnú situáciu jeho rodina a vlastne žiadna iná už nezažila.

Rio Ferdinand toho po ukončení svojej kariéry stihol už naozaj dosť. Vytvoril dokument o živote po smrti jeho manželky s názvom "Being Mum and Dad", v spolupráci so žurnalistkou Deccou Aitkenhead napísal k dokumentu aj knihu, vytvoril vlastnú módnu značku, stal sa futbalovým odborníkom a odštartoval kampaň proti odchodu Británie z Európskej únie.

Jeden z jeho snov sa mu ale splniť nepodarilo. Po konci kariéry sa pokúšal rapídne pribrať, pretože sa chcel stať profesionálnym boxerom. Tohto cieľa sa ale vzdal minulý rok, keď mu bola odopretá licencia. "Keď som ešte hrával futbal, na mojom tele boli veľmi viditeľné žily. Až tak chudý som bol," spomína Rio v rozhovore pre The Guardian.

Nabrať sa mu ale podarilo a zistil aj, kde robil chybu počas kariéry: "Chcel som nabrať hmotnosť, zväčšiť svalstvo a udržať si to. No veľmi rýchlo som narazil na problém. Nechápal som, prečo to nejde ďalej.

"Následne som zistil, že som jedol veľa sacharidov, no nedostatok bielkovín. Teraz je moja diéta oveľa vyváženejšia. Aktuálne vážim 101 kg, no cítim sa vynikajúco. Keď som hrával, mal som 85."

Rio takisto priznal, že zmenil aj tréningy: "Začal som sa viac sústrediť na silu ako na vytrvalosť."

Bývalá opora zadných radov Manchestru United priznáva, že sa spolu so svojou snúbenicou, Kate Wright, snažia deťom byť príkladom tým, že sa stravujú zdravo, no takisto priznal, že sám stravu sem-tam poruší.

"V piatok chodím na kebab a takisto mám rád pohár piva, whisky alebo hocičoho," povedal Rio a vrátil sa aj do časov, keď bol profesionálnym futbalistom: "Keď som bol mladší, dokázal som toho vypiť naozaj dosť. Koľko pohárov piva? Zvládol som osem, deväť aj desať. Potom som sa presunul k vodkám. Naozaj som dokázal vypiť veľa. Keď som bol mladší mohol som piť celý deň, ráno vstať a ísť do toho znova.

Prečítajte si aj

Špekulácie sa potvrdili: Barcelona získala hráča, ktorého by nečakal vôbec nik!

"Ľudom, ktorí sa pýtajú či niečo počas svojej kariéry ľutujem, vždy odpovedám, že pitie alkoholu."

Pil teda Rio Ferdinand viac ako ostatní futbalisti? "Nie," povedal, no rýchlo zmenil názor: "Keď som bol mladší tak áno. Bol som blázon, najmä keď som bol vo West Hame. Spomienky na túto časť mojej kariéry sú mierne rozmazané. Ľudia spomínajú na zápasy a výkony v nich a ja iba sedím a kývem hlavou. Nemám ani šajnu, o čom rozprávajú... Nespomínam si nato."

Ako teda trávil piatkovú noc pred zápasmi? "Pred zápasom som nepil. Vždy až po zápase v sobotu alebo v nedeľu. Bola to totálne iná kultúra. Čisté bláznovstvo. To, čo sa dialo, keď som bol vo West Hame bolo neuveriteľné. Futbal, drinky a nočné kluby, presne tak to fungovalo. Tak som vtedy žil."

Po prestupe do Manchestru United sa ale jeho život čiastočne zmenil. Počas sezóny si už piť nedovolil, no všetko dobehol počas pauzy: "V lete som pil dva týždne. Bang. Jednoducho som stále pil."

Alkohol tak jednoducho mohol zničiť okrem Riovho zdravia aj jeho kariéru. Uvedomuje si to spätne bývalý stopér Albionu?

"Mal som naozaj šťastie. Mal som nejakú prirodzenú schopnosť, ktorá mi pomohla zvládnuť toto obdobie môjho života. Dostal som sa ale do bodu, kedy som sa rozhodol, že musím byť väčším profesionálom," dodal Ferdinand.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články