Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

6 záujemcov o Erlinga Haalanda

DORTMUND - 6 veľkoklubov, ktoré bojujú o Erlinga Haalanda. Čo hovorí v prospech každého z nich?
Zdroj: 34528
Zdieľajte:

BAYERN

V sobotňajšom šlágri nemeckej Bundesligy strelil Erling Haaland za úvodných 9 minút dva góly. Napokon ale jeho tím v Mníchove s Bayernom prehral 2:4. Tréner Bavorov Hansi Flick po zápase vyhlásil, že príchod Haalanda do Bayernu je možný. „V živote je mnohé možné. Nemôžem to vylúčiť. Má dlhodobý kontrakt s BVB, ale je to hráč, o ktorého sa zaujíma veľa top tímov. Ak by sa to malo niekedy uskutočniť, samozrejme by to bol ďalší prípad toho, keď špičkový talent z Dortmundu odíde do Bayernu, ale je len na ňom, kam pôjde ďalej." V prípade, že by odišiel skutočne do Bayernu, napodobnil by Roberta Lewandowskeho, ktorý v Klassiker strelil hetrik.

Prečítajte si aj

Analýza zápasu Atletico - Real Madrid: Rozhodol to správne?

Čo hovorí v prospech Bayernu?

* Haaland dobre pozná prostredie nemeckej Bundesligy

* Bol by to ale zároveň veľký posun vpred, pretože Bayern je možno najlepším tímom sveta (za minulú sezónu získal rekordných 6 trofejí)

CHELSEA

ESPN s odvolaním na svoje zdroje hovorí, že v ich prospech hrá niekoľko faktorov, v neposlednom rade atraktívny finančný balík. Nedávno sa objavila správa o tom, že majiteľ klubu Roman Abramovič dal zelenú transferu Erlinga Haalanda. Chelsea mladému Nórovi ponúka perspektívu mladého, dravého tímu, ktorého lídrom by mohol byť práve on.

Čo hovorí v prospech Chelsea?

* peniaze, atraktívne nákupy v posledných rokoch

* mladý, perspektívny tím plný hviezd

Prečítajte si aj

Zostane? Zlatan Ibrahimovič prehovoril o svojej budúcnosti v AC Miláno

MANCHESTER UNITED

Haaland má v kontrakte výstupnú klauzulu, ktorá sa aktivuje budúce leto a záujemcom bude k dispozícii za čiastku 75-100 miliónov eur. No ak v Dortmunde nadobudnú pocit, že ho môžu výhodnejšie predať toto leto, spravia tak. Obzvlášť, ak sa Borussia nekvalifikuje do Ligy majstrov a hráč bude chcieť posun ďalej.

Čo hovorí v prospech Man Utd?

* nórsky tréner Ole-Gunnar Solskjaer, ktorý už s krajanom podľa vlastných slov je v kontakte ohľadom potenciálneho príchodu na Old Trafford

MANCHESTER CITY

City opustí v lete Sergio Aguero a klub ho chce nahradiť práve Haalandom. Je jedným z mála tímov na svete s dostatočným kapitálom na to, aby si nórsku hviezdu mohol dovoliť. Je tu tiež faktor rodinnej väzby. Jeho otec Alf-Inge Haaland hrával za Man City v rokoch 2000 až 2003. Na fotkách z detstva je Erling v drese Man City

Čo hovorí v prospech Man City?

* jeden z najlepších tímov sveta v súčasnosti, šanca pobiť sa o titul v Lige majstrov

* dostatočný kapitál

* rodinná väzba, dres City obliekal Erlingov otec

* uvoľnené miesto po odchode Sergia Aguera

REAL MADRID

Podľa zdrojov ESPN nebol Haaland nikdy na vrchole zoznamu želaní Realu Madrid, no zmenilo sa to vďaka jeho výkonom v aktuálnej sezóne. Bol by cenovo prijateľnejšou alternatívou ako Kylian Mbappé.

Čo hovorí v prospech Realu?

* značka klubu

* Real hľadá dlhodobú náhradu do budúcnosti za Benzemu, jeho miesto by mohol zaujať práve Haaland

PSG

Medzi športovým riaditeľom PSG Leonardom a Haalandovým agentom Minom Raiolom je skvelý vzťah. Jediný spôsob, ako PSG môže Haalanda získať je, keď sa Mbappé rozhodne Park princov opustiť. V tom prípade by sa Haaland stal prioritou. Peniaze nebudú problémom, pretože predaj Mbappého by bez problémov pokryl nákup Haalanda

Čo hovorí v prospech PSG?

* peniaze

* skvelý vzťah medzi športovým riaditeľom Leonardom a agentom Haalanda Minom Raiolom

* v prípade odchodu Mbappého bude terčom klubu číslo jedna

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, ESPN

Diskusia

Podobné články