Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Legendárny obranca Interu Iván Cordoba chváli Škriniara: Za toto ho vyzdvihol a pogratuloval mu!

MILÁNO - Ďalší výborný výkon Škriniara, ďalšia výhra Interu na nule a ďalšia pochvala - tentoraz od legendárneho obrancu Nerazzurri Ivána Cordobu
Zdroj: 38833
Zdieľajte:

Milan Škriniar pomohol ďalším kvalitným výkonom Interu Miláno k domácej výhre s FC Janov 3:0. Nerazzurri neinkasovali ani gól v šiestom z posledných siedmich ligových vystúpení. Veľkú zásluhu má na tom práve slovenský obranca, ktorý si v Taliansku vyslúžil prezývku "stena".

Škriniar nastúpil v základnej zostave a odohral celý duel. Spomedzi všetkých hráčov Interu mal najviac dotykov s loptou (84) a špecializovaný portál WhoScored.com ho oznámkoval hodnotou 7,35 z 10 možných.

Legendárny obranca Interu Miláno Iván Cordoba vyzdvihol Škriniara, ktorý si podľa neho zaslúži pochvalu za to, ako sa v tejto sezóne vrátil do zostavy "čierno-modrých".

Krátko pred sezónou to ešte vyzeralo na jeho odchod do Tottenhamu Hotspur. Škriniar v minulej sezóne vypadol zo zostavy. Talianske médiá v tom čase písali o tom, že sa nedokázal adaptovať na systém trénera Antonia Conteho s troma obrancami.

Prečítajte si aj

Analýza zápasu AC Milan - AS Rím: Ibrahimovič by udrel dvoch hráčov pred a ôsmich po zápase

Cordoba chválil Škriniara

Pomohol mu letný odchod Diega Godína a aj keď ho v úvode sezóny pribrzdil Covid-19, dokázal sa postupne prebojovať späť a nielenže pravidelne nastupuje, ale predvádza skutočne výborné výkony a má výrazný podiel na tom, že je Inter lídrom Serie A.

„Škriniar, Stefan de Vrij a Alessandro Bastoni patria medzi najlepších obrancov v Európe," vyhlásil Cordoba v rozhovore pre Gazzetta dello Sport.

Prečítajte si aj

VIDEO Mak si pohneval fanúšikov! Na čo, do pekla, mu dávate kopať penaltu, keď ešte nedal ani gól

„Ale rád by som sa zameral najmä na Milana, ktorý mal ťažkosti, ale dokázal zareagovať a teraz ho vidíme hrať na najvyššej úrovni," chválil legendárny obranca Škriniara.

„Chcem mu za to pogratulovať."

Cordoba sa vyjadril aj celkovo k výborne pracujúcej defenzíve Interu Milána.

„Vidím kompaktnosť a jednotu. Držia spolu a bránia ako tím, čo robí prácu obrancov menej náročnou."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Gazzetta dello Sport

Diskusia

Podobné články