Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Analýza zápasu AC Milan - AS Rím: Ibrahimovič by udrel dvoch hráčov pred a ôsmich po zápase

Včera večer bol na programe šláger 24. kola Serie A. Domáci Vlci hostili AC Miláno. Rossoneri dokázali zvíťaziť na ihrisku AS Rím 2:1.
Zdroj: 38838
Zdieľajte:

V 43. minúte poslal hostí do vedenia po premenenej penalte Franck Kessié, päť minút po zmene strán vyrovnal Jordan Veretout. Triumf Milána zariadil v 50. minúte Ante Rebič.

AS Rím – AC Miláno 1:2 (0:1)

Góly: 50. Veretout – 43. Kessié (z 11 m), 58. Rebič

AS Rím (3-4-2-1): Pau Lopez; Mancini, Cristante, Fazio (62′ Peres); Karsdorp, Villar (70′ El Shaarawy), Veretout (79′ Diawara), Spinazzola; Pellegrini, Mkhitaryan; Mayoral (79′ Pedro). All.: Paulo Fonseca.

AC MILAN (4-2-3-1): Donnarumma; Calabria, Kjaer, Tomori, Theo Hernandez; Tonali (83′ Meite), Kessie; Saelemaekers (83′ Castillejo), Calhanoglu (45′ Diaz), Rebic (67′ Krunic); Ibrahimovic (56′ Leao). All.: Stefano Pioli.

Prečítajte si aj

Podpísanie Ronalda bolo chybou! Juventus hrá horšie s ním, ako bez neho, tvrdí Cassano

Analýza zápasu

Zápas sa začal vo vysokom tempe. Na vlkov z Ríma vybehli hostia z Milána veľmi agresívne. Už v 5. minúte sa mohli tešiť z vedenia hostia, no gól pre offside neplatil.

Fatálny kiks brankára AS Rím - Lopeza

O minútu neskôr mal švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič obrovskú šancu skórovať. Po obrovskej chybe brankára Lopeza skúsený útočník zahodil nemožné. Lopta tesne minula ľavú tyč.

Zvonilo brvno .. obrana vlkov dobre nepokryla Dána

V 27. minúte zápasu po rohovom kope sa k zakončeniu hlavou dostal Simon Kjaer. Brankár domácich len sledoval, ako pokus od dánskeho obrancu skončil na brvne. Gólman by si na loptu nesiahol.

Prečítajte si aj

Legendárny obranca Interu Iván Cordoba chváli Škriniara: Za toto ho vyzdvihol a pogratuloval mu!

Zápas pokračoval tlakom hostí. Dve veľké šance si vypracoval dobre hrajúci Anté Rebič. Systém VAR úradoval hneď dva krát, keď neuznal gól po offside Ibrahimovičovi a vlkom po faule na Hernandéza.

Pellegrini zahodil obrovskú šancu

Po vynikajúcej kolmici od Veretouta sa dostal do veľkej šance Lorenzo Pellergini. Nikým nekrytý, sám pred brankárom netrafil bránu.

Bolestivý šľapák riešený systémom VAR

Rozhodca ukázal na signál VAR a išiel skontrolovať súboj, ktorý sa odohral v šestnástke. Fazio v 41. minúte zápasu dal šľapák Davidovi Calabriovi. Nakoniec sa pískala penalta, ktorú kopol bezchybne Kessie- 1:0 pre AC Miláno.

Prečítajte si aj

VIDEO Fórik kamarátov! Pozrite, čo Ronaldovi dali do úst, keď zaspal v lietadle

Do druhého dejstva naskočili s väčším odhodlaním vlci z Ríma, čo korunovalo vyrovnávajúcim gólom už po 5 minútach hry.

Veľa priestoru pre Veretouta = istý gól

Vynikajúco naviazal Spinazzola na seba dvoch hráčov a našiel Jordana Veretouta, ktorý mal dostatok priestoru a na hranici šestnástky spracoval peknú prihrávku a premenil ju na gól. Jeho pokus zapadol presne do pravej šibenice.

Rebič tieto situácie miluje

Vyrovnané skóre trvalo len 8 minút. Ante Rebic sa dostal k výbornej prihrávke od Saelamaraekersa a po geniálnej otočke precíznou strelou prekonal brankára. Lopta skončila v pravom dolnom rohu.

Ako kuželky - obrana AC Miláno

Bežala 72. minúta zápasu, keď si Henrikh Mkhitaryan našiel cestu do šestnástky cez prekážky v podobe obrancov a položil si na zem Kessieho a pekne vystrelil. Jeho pokus ale skončil niekoľko centimetrov nad brvnom.

Zápas mohol rozhodnúť Fikayo Tomori, ale bravúrnym zákrokom bol proti brankár domácich.

Rade Krunič a jeho ďalekonosný projektil

Rade Krunič mohol dať gól roka. Zhruba zo 40 metrov, potom čo sa ocitol vo voľnom priestore, vyslal ranu smerujúcu na bránu. Ďalekonosný projektil brankár zneškodnil.

V závere zápasu mohol vyrovnať dobre postavený Henrikh Mkhitaryan, no brankár Gigi Donnarumma predviedol famózny zákrok. Záverečný hvizd rozhodcu zarmútil vlkov z Ríma.

Prečítajte si aj

10 hviezdnych futbalových tučkov vrátane slovenskej legendy

Vyjadrenie Zlatana

Pre talianske média sa Zlatan Ibrahimovič vyjadril so štipkou humoru: "Ak by som sa mal stať trénerom, tak udrel by som dvoch hráčov pred a ôsmich po zápase."

Hrdinovia zápasu

Tomori - Zachránil AC Miláno vo veľa akciách. Určite bol lepšou istou ako nehrajúci kapitán Romagnoli.

Rebič - podal vynikajúci výkon, ktorý okorenil druhým gólom. Jedinou škodou je, že sa zranil.

Kessie - hráč, ktorý bol hnacím motorom zálohy AC Miláno. Jeho pozičná hra a vyhraté osobné súboje boli lahôdkou pre oko diváka.

VIDEO zo zápasu

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk/Peter Koropecký

Diskusia

Podobné články