Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najlepšia jedenástka pravákov

BRATISLAVA - Včera sme vám ponúkli výber najlepšieho tímu ľavonohých futbalistov v súčasnom futbale. Dnes príde zmena. Toto je najlepšia zostava pravákov.
Zdroj: 35407
Zdieľajte:

BRANKÁR

Oblak

Na tomto poste panuje veľká konkurencia, Alisson Becker, Marc-Andre ter Stegen a ďalší. My sme vybrali slovinského gólmana Jana Oblaka. Ten patrí dlhšiu dobu k najlepším brankárom sveta, jeho úchvatné reflexy a schopnosť zastavenia strely sú takmer bezkonkurenčné.

Brankár Slovinska Jan Oblak počas kvalifikačného zápasu F-skupiny na MS 2018 vo futbale Slovensko - Slovinsko.
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Prečítajte si aj

Najlepšia jedenástka ľavákov

OBRANA

Carvajal, Ramos, Van Dijk, Alexander-Arnold

Od svojho debutu sa Trent Alexander-Arnold stal z produktu akadémie dôležitým členom obrany majstrovského Liverpoolu. Mladý Angličan má celú kariéru pred sebou, prekonal viacero rekordov a je na najlepšej ceste stať sa najlepším pravým obrancom 21. storočia.

Na druhej strane je Dani Carvajal, ktorý môžno nežiari až tak ako Alexander-Arnold, je však veľmi platný a vždy dá do svojej hry srdce. Španiel bol dôležitou postavou pri štyroch triumfoch Realu Madrid v Lige majstrov a okrem bránenia dokáže podporovať aj útočné ťaženie.

Stopérska dvojica asi nemôže byť lepšia. Virgil van Dijk sa vypracoval na najlepšieho stredného obrancu posledných rokov. Holanďan vyzerá, že by mohol hrať celých 90 minút bez toho, aby mu tiekol pot, čo dokazuje jeho prehľad v čítaní hry. Vlani bol veľmi blízko k zisku Zlatej lopty, skončil tesne za Messim a v tejto sezóne doviedol Liverpool k majstrovskému titulu v Premier League.

Jeho partner je nepochybne jedným z najväčších stopérov, ktorých Európa od prelomu storočia videla. Kapitán Španielska a Realu Madrid dokáže ideálne doplniť van Dijka a je jedným z najlepších na svete s loptou na kopačkách.

Svfv svv sfdvsdf dfegvegre.
Zdroj: TASR/AP

Prečítajte si aj

500 ečok, ubytovanie a more ako bonus! Tréner v Bulharsku hľadá obrancu cez sociálne siete

ZÁLOHA

Kanté, Casemiro, De Bruyne

Casemiro je ideálnym hráčom na prepojenie obrany a útoku, čo dokazuje aj v drese Realu Madrid. Pre hru Zinedine Zidana je dôležitou postavou a patrí k najlepším defenzívnym záložníkom tejto sezóny.

Momentálne najlepším záložníkom v Anglicku a možno aj na svete je rozhodne Kevin de Bruyne. Belgičan v drese Manchestru City poslal v tejto sezóne viac asistencií ako ktokoľvek iný v Anglicku. V závese za ním je rozhodne nenápadný, ale na trávniku nesmierne platný N'Golo Kanté. Hoci ho v poslednej dobe trápia zranenia, jeho dôležitosť v hre Chelsea aj Francúzska je nespochybniteľná.

ÚTOK

Ronaldo, Lewandowski, Neymar

Nie je náhodou, že v našom útoku je meno Cristiano Ronaldo. Momentálne najlepší strelec spomedzi aktívnych hráčov vyhral prakticky každú trofej, ktorú mohol. Čuch na góly, presné prihrávky a priam nadpozemská kontrola lopty. To, čo je Messi medzi ľavákmi, je Ronaldo vo svete pravonohých futbalistov.

Ak Bayern Mníchov túto sezónu vyhrá Ligu majstrov, bude poľský útočník horúcim ašpirantom na zisk Zlatej lopty. V aktuálnom ročníku dokázal svoj strelecký inštinkt, s viac ako 50 gólmi prežil svoju najlepšiu sezónu a je zrejme momentálne najlepším útočníkom na svete.

Neymar je jedným z najzábavnejších hráčov, na ktorých sa futbalový svet momentálne pozerá. Hráč, ktorý môže vytvárať príležitosti svojim útočným partnerom alebo sám prekonať súperovho brankára. Spoločne s Ronaldom by boli nebezpeční aj pri zahrávaní štandardných situácii.

Prečítajte si aj

3 nástupcovia Ronalda a Messiho podľa Berbatova: Jedno meno vás prekvapí!

NÁHRADNÍCI

Alisson Becker, Kalidou Koulibaly, N'Golo Kante, Sadio Mane, Eden Hazard, Karim Benzema, Kylian Mbappe

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články