Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najlepšia jedenástka ľavákov

BRATISLAVA - Futbal ponúkol viacero výnimočných hráčov, ktorí žiarili svojou ľavou nohou. Kto je ale najlepším v súčasnom futbale? Toto je najlepšia zostava ľavákov.
Zdroj: 26480
Zdieľajte:

BRANKÁR

Ederson

Hoci v posledných rokoch predviedol viacero obrovských chýb, ktoré viedli ku inkasovaným gólom, Ederson je rozhodne kvalitným brankárom. Stále má len 26 rokov a k najlepším rokom svojej kariéry len smeruje. Jeho silnou zbraňou je aj jeho ľavá noha, ktorou dokáže zakladať nebezpečné útočné akcie.

Prečítajte si aj

Z totálneho dna na vrchol! Vyrastali sme v starom dome medzi potkanmi, tvrdí sestra Cristiana Ronalda

OBRANA

Robertson, Laporte, Chiellini, Marcelo

Čerstvý anglický šampión v drese Liverpoolu Andrew Robertson si postupne získal svoje miesto v základnej zostave. V súčasnosti patrí k najlepším obrancom, čo sa podpory útočných akcií týka.

Aktuálne je naozaj nedostatok ľavonohých stopérov, jedným z najspoľahlivejších je rozhodne Aymeric Laporte. Francúzsky stopér vyrástol v španielskom Bilbau, než v 2018 prestúpil do Manchestru City. Vďaka jeho výbornej technike na lopte a schopnosti vyhrávať osobné súboje, vyskladal Pep Guardiola svoju defenzívu práve okolo neho.

Kým Laporte má väčšiu časť kariéry pred sebou, jeho stopérsky partner v našom výbere je už skúseným veteránom. Svoju kariéru začal už v roku 2000 a posledných pätnásť rokov je pevnou súčasťou defenzívy turínskeho Juventusu. Solídny vo vzduchu a neúnavný vo vytrvalosti, taliansky reprezentant je jasným príkladom starej stopérskej školy.

Na druhom kraji obrany nemôže byť momentálne nikto iný, ako brazílsky reprezentant Marcelo. Muž, ktorý prebral túto pozíciu po krajanovi Robertovi Carlosovi, patrí k najlepším ofenzívne ladeným obrancom poslednej dekády. S Realom Madrid vyhral za posledných sedem rokov štyrikrát Ligu majstrov a jeho podpis na trofeji bol vždy výrazný.

Prečítajte si aj

Krásna kolumbijská brankárka prišla o nohu! Osudná domáca nehoda

ZÁLOHA

Silva, Alaba, Bernardo

Prevažnú časť svojej kariéry strávil v strede alebo na ľavom kraji obrany. David Alaba však môže výrazne preraziť aj v záložnej formácii. Túto svoju schopnosť ukázal v mnohých zápasoch v národnom tíme, čoraz častejšie sa na tejto pozícii predstavuje aj v drese Bayernu Mníchov.

Rakúskeho reprezentanta v našej zostave dopĺňa dvojica z Manchestru City, učiteľ a žiak. Na jednej strane skúsený 34-ročný španielsky futbalista David Silva, na druhej portugalská nádej, len 25-ročný Bernardo Silva. David Silva je jedným z najúspešnejších zahraničných artiklov, aké kedy v Premier League nastúpili. V modrej časti Manchestru dúfajú, že mladík Bernardo sa čo najviac naučí a prevezme pozíciu čarodejníka v strede poľa. Obaja dokážu pracovať v tandeme a pomáhať pri rozbíjaní súperových obrán.

Prečítajte si aj

203 miliónov EUR za 5 hráčov! Akadémia Realu Madrid zarába parádne peniaze

ÚTOK

Griezmann, Salah, Messi

Liverpoolsky klenot Mohamed Salah sa pod taktovkou Jurgena Kloppa vypracoval na jedného z najlepších zakončovateľov súčasnosti. Rýchle tempo, kontrola lopty a vyrovnanosť pred bránou mu pomáhajú vyzrieť na súperových obrancov. Ideálny hráč na hrot nášho útoku.

Doplnením útočnej formácie je francúzsky reprezentant Antoine Griezmann. Majster sveta mal náročný priebeh aktuálnej sezóny, aktuálne však dokazuje, že je skutočne špeciálnym hráčom. Spoločne so Salahom by mohli vyrobiť veľký zmätok v obrane, navyše s podporou Robertsona či Davidu Silvu sa vytvára nesmierne silná ľavá strana.

Keď hovoríme o najlepšej jedenástke ľavákov, nesmieme vynechať toho najlepšieho. Ovládanie lopty, vyrovnanosť a futbalové majstrovstvo. Práve toto je argentínsky klenot Lionel Messi. Jeho schopnosť priestorového videnia a hľadania miesta na prihrávku je jedinečná a Salah by mohol mať pred bránou uľahčenú situáciu.

NÁHRADNÍCI

Jordi Alba, Alphonso Davies, Paulo Dybala, Hakim Ziyech, Angel Di Maria, Gareth Bale

Prečítajte si aj

3 nástupcovia Ronalda a Messiho podľa Berbatova: Jedno meno vás prekvapí!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články