Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

203 miliónov EUR za 5 hráčov! Akadémia Realu Madrid zarába parádne peniaze

MADRID - Akadémia Realu Madrid zarába fantasticky! Za piatich hráčov z liahne "bieleho baletu" inkasoval Real cca. 200 miliónov EUR!
Zdroj: 35672
Zdieľajte:

Keď už nie vychovať hráčov pre prvý tím, tak aspoň parádne naplniť klubovú pokladnicu.

Možno to si v súčasnosti hovoria v Reale Madrid.

La Fabrica za posledné štyri roky zarobila takmer 250 miliónov EUR

Najmä v posledných rokoch je o produkty z La Fabrica obrovský záujem. TOP 5 najdrahších prestupov v histórii akadémie Realu Madrid sa udialo v priebehu ostatných 4 rokov - Alvaro Morata, Marcos Llorente, Jese Rodriguez, Raul de Tomas a nedávno Achraf Hakimi.

Morata sa stal najdrahším produktom akadémie Realu Madrid, keď ho klub predal v roku 2017 do londýnskej Chelsea za 66 miliónov EUR.

Nedávny predaj Achrafa Hakimiho do Interu Miláno priniesol do klubovej pokladnice Realu 40 miliónov EUR + 5 miliónov EUR v bonusoch.

Maročan strávil posledné dve sezóny na hosťovaní v Borussii Dortmund a do Realu sa nechcel vrátiť, pretože v konkurencii Daniho Carvajala nevidel na svojom poste dostatočný priestor.

Llorente je tretím najdrahším prestupom v histórii La Fabrica. Real ho predal do konkurenčného Atlética Madrid v roku 2019 za 30 miliónov EUR.

PSG zaplatil za Jeseho 25 miliónov EUR v roku 2016. Útočník sa však v Parku princov neuchytil. Pendluje po hosťovaniach, pôsobil v Las Palmas, Stoke, Betise Sevilla a teraz je v Sportingu Lisabon.

De Tomas sa dostal do TOP 5 najdrahších transferov v histórii akadémie Realu Madrid, keď vlani prestúpil do Benficy za 20 miliónov EUR + 2 milióny EUR v bonusoch.

Prečítajte si aj

Simeone: VAR zvýhodňuje tímy, ktoré viac útočia. Ako Real Madrid

Po ťažkých šiestich mesiacoch v Portugalsku sa Španiel vrátil do La Ligy v januári, oblieka dres Espanyolu.

Tesne za spomínanou TOP 5 je Alvaro Negredo, ktorý v roku 2009 odišiel do Sevilly za 19 miliónov EUR.

V posledných štyroch rokoch uskutočnil Real Madrid aj niekoľko menších transferov produktov svojej akadémie La Fabrica.

V roku 2016 zamieril Denis Čeryšev do Valencie za 7 miliónov EUR.

V roku 2017 bol Mariano Diaz predaný do Lyonu za 8 miliónov EUR, Diego Llorente do Realu Sociedad za 7 miliónov EUR a Burgui do Alavésu za 3 milióny EUR.

V roku 2018 Real predal Omara Mascarella do Schalke za 10 miliónov EUR, Lucasa Torresa do Frankfurtu za 3,5 milióna EUR a Philippa Leinharta do Freiburgu za 2 milióny EUR.

Keď spočítame dokopy všetky predaje hráčov z akadémie Realu Madrid od roku 2016, vyjde nám solídna čiastka vo výške 246 miliónov EUR.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články