Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ostrá kritika legiend zabrala: Nechutný a hnusný plán úbohý Liverpool realizovať nebude!

LIVERPOOL - Vedenie anglického futbalového klubu FC Liverpool zmenilo názor a ospravedlnilo sa za spôsob, ako sa plánovalo vysporiadať s neistou finančnou situáciou v čase pandémie koronavírusu.
Zdroj: 34792
Zdieľajte:

Líder tabuľky Premier League v aktuálne prerušenom ročníku chcel poslať časť zamestnancov na nútenú dovolenku, aby mohli čerpať avizovanú pomoc od štátu vo výške 80 percent príjmu. Zvyšných 20 im klub sľúbil doplatiť.

Prečítajte si aj

VIDEO Výzvu Ronalda prijal supertalent Haaland: Podarilo sa mu v skracovačkách tromfnúť hviezdu Juventusu?

"The Reds" sa za tento postup dostali pod silnú kritiku. Tá sa sústredila na fakt, že Liverpool jej jeden z najúspešnejších a najbohatších klubov na svete a chystal sa na krytie strát využiť verejné peniaze.

"Uznali sme, že sme minulý týždeň prišli k nesprávnym záverom. Je nám to ľúto a ospravedlňujeme sa. Musíme nájsť iné možnosti, ako budeme vyplácať mzdy zamestnancom," citovala BBC slová šéfa výkonného výboru Petra Moorea.

Prečítajte si aj

Klopp zostavil "čierny zoznam". Týchto 6 hráčov má v lete opustiť FC Liverpool

Pôvodný plán nahneval klubové legendy

Bývalí futbalisti FC Liverpool Jamie Carragher a Stan Collymore predtým ostro kritizovali spôsob, ako sa ich niekdajší klub pôvodne plánoval vysporiadať s neistou finančnou situáciou v čase pandémie koronavírusu.

Líder tabuľky Premier League v aktuálne prerušenom ročníku chcel poslať časť zamestnancov na nútenú dovolenku, aby mohli čerpať avizovanú pomoc od štátu vo výške 80 percent príjmu. Zvyšných 20 im klub sľúbil doplatiť.

Kritika mierila na fakt, že hoci je Liverpool jeden z najúspešnejších a najbohatších klubov na svete, chystá sa na krytie strát využiť verejné peniaze. "Tréner Klopp prejavoval súcit od začiatku pandémie, hráči sa intenzívne zapájali do debaty o znížení platov, ale zrazu je všetok rešpekt voči tomuto klubu preč. Liverpool je úbohý," uviedol niekdajší spoluhráč Martina Škrtela z obrany "červených" Carragher na sociálnej sieti.

Bývalý zakončovateľ Liverpoolu z deväťdesiatych rokov Collymore použil ešte ostrejšie slová. "Je to nechutný a hnusný plán. Podpora na nútenej dovolenke je pre malé firmy, aby neskrachovali. Každý z týchto majiteľov ale má peniaze, ich kluby majú donebasiahajúcu hodnotu. Tak nech niečo vytiahnu z vrecka!," hneval sa Collymore podľa britského portálu Evening Standard.

Prečítajte si aj

VIDEO Ronaldo ohúril 142 brušákmi za 45 sekúnd a vyzval všetkých na súboj: Hamšík odpovedal jediným FOTO!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články