Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Chelsea vo finále EL zrušila Arsenal, Čech sa s kariérou lúči prehrou

BAKU - Finále Európskej ligy 2018/19 vyhrali v azerbajdžanskom Baku futbalistu Chelsea. "The Blues" sa tešia z druhej výhry v tejto súťaži počas histórie klubu. Zároveň sa kvalifikovali do základnej skupiny Ligy majstrov 2019/20.
Zdroj: 31871
Zdieľajte:

Po bezgólovom prvom polčase sa veci začali diať až po zmene strán. Chelsea za šestnásť minút odskočila na rozdiel troch gólov. Krátko po prestávke otvoril skóre Olivier Giroud. Vsietil svoj jedenásty gól v tejto sezóne EL a osamostatnil sa od Luku Joviča na čele tabuľky strelcov.

Prečítajte si aj

VIDEO Copa América by mohla byť bez obrovských hviezd na čele s Neymarom

Presne po hodine hry skóre zvýšil Španiel Pedro a keď v 65. minúte premenil penaltu po faule Maitlanda-Nilesa na Girouda Belgičan Eden Hazard, tak bolo prakticky vymaľované. Striedajúci Alex Iwobi prekrásnou ranou z voleja síce znížil, lenže Hazard sa krátko na to postaral o svoj druhý presný zásah a určil konečnú podobu výsledku.

Zverenci Maurizzia Sarriho neprehrali v tejto sezóne EL ani jeden zápas. Posledný zápas vo svojej kariéry odchytal brankár Petr Čech, ktorý v drese porazeného tímu strávil na ihrisku celý zápas.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 10 najväčších hviezd prebiehajúcich MS do 20 rokov v Poľsku

Chelsea - Arsenal 4:1 (0:0)

Góly: 49. Giroud, 60. Pedro, 65. Hazard (pen.), 72. Hazard - 69. Iwobi. ŽK: Pedro, Christensen. Rozhodovali: Rocchi - Meli, Manganelli.

Chelsea: Arrizabalaga – Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Emerson – Kanté, Jorginho, Kovačić (76. Barkley) – Pedro (71. Willian), Giroud, Hazard

Arsenal: Čech – Papastathopoulos, Koscielny, Monreal (66. Guendouzi) – Maitland-Niles, Torreira (67. Iwobi), Xhaka, Kolašinac – Özil (77. Willock) – Lacazette, Aubameyang

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články