Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pomôžu West Hamu k pohárovej Európe nové posily?

LONDÝN - West Ham United je na prestupovom trhu veľmi aktívnym tímom. Do Londýna prišlo už niekoľko známych tvárí. Bude to však stačiť na atakovanie najlepších klubov ligy?
Antonio Conte chce Andyho Carolla z West Hamu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nový kouč Manuel Pellegrini bude mať k dispozícii silnejší tím, aký mali "kladivári" v minulej sezóne. West Ham prakticky každoročne prinesie do mužstva nejaké zaujímavé mená, ale zatiaľ sa mu nedarí atakovať popredné priečky a zväčša je z toho trápenie.

United od sezóny 2005/06 skončili najlepšie na siedmom mieste (2015/16), okrem toho boli dvakrát deviaty. To znamená, že v deviatich sezónach klub skončil v druhej desiatke. Raz dokonca posledný a preto hral v jednom ročníku The Championship.

Prečítajte si aj

VIDEO Predzvesť vojny v Juventuse? Mandžukič: Ronaldo ma nezaujíma!

Teraz by ale mohlo byť všetko inak, pretože mužstvo vyzerá veľmi dobre. Ešte vo februári z neho síce odišiel skúsený stopér José Fonte, ktorý prestúpil do čínskeho Dalian Yifang, hosťovania skončili Joemu Hartovi s Joaom Máriom a mladý Reece Burke si to namieril do Hullu City, no výpočet posíl je oveľa dlhší a kvalitnejší.

West Ham posilňoval na všetkých postoch. Do brány prišiel skúsený osemmiliónový poľský gólman Łukasz Fabiański, ktorý síce v uplynulom ročníku so Swansea City vypadol z Premier League, no nie kvôli nemu. Práve naopak, Fabianski držal svoj tímu dlho nad hladinou zostupu. Mal by byť novou jednotkou.

Stopérsky post vystužil mladý 21-ročný francúzsky zadák Issa Diop, ktorého chceli aj veľkokluby ako FC Barcelona či Inter Miláno. Toulouse za neho obdržalo 25 miliónov eur, West Ham si zas poistil obranu na mnoho rokov dopredu. Vysoký futbalista senegalského pôvodu síce ešte nenastúpil za seniorský národný tím, no je mu veštená veľká budúcnosť. Kvalitu aj štýl na Premier League rozhodne má. Už o niečo menej potom zaujal paraguajský reprezentant Fabián Balbuena. Brazílsky SC Corinthians za neho dostal 4,5 milióna eur.

Ako voľní hráči dorazili dve posily do stredu poľa. Jack Wilshere síce kvôli zraneniam svoj talent v Arsenale nepretavil k úspechu, ale stále má čas na to, aby sa zaradil medzi popredných hráčov Premier League. Ak sa vo West Hame chytí, klub môže mať stred poľa zaistený.

Z iného londýnskeho tímu a síce z Fulhamu zas prišiel pravý obranca alebo záložník Ryan Fredericks. Ten so svojim už bývalým klubom postúpil medzi elitu, no aj tak zmenil farby. Konkurenciu v zostave však bude mať veľkú v podobe Zabaletu či Byrama.

Zatiaľ poslednou potvrdenou posilou je ofenzívny ukrajinský futbalista Andrij Jarmolenko, ktorý dokáže hrať ako na krídle, tak aj ako stredný útočník. S ním a Javierom Hernándezom na hrote môže mať West Ham obrovskú silu. Borussia Dortmund za neho dostala 20 miliónov eur.

Prečítajte si aj

TOP 10 veteránov, ktorých by bola radosť sledovať v MLS

Navyše, za 40 miliónov eur by mal v najbližších dňoch, možno hodinách, oficiálne podpísať zmluvu brazílsky krídelník Lazia Rím Felipe Anderson. V súvislosti s West Hamom sa spomínali aj mená, ktoré zamierili inam, ako Jean Michaël Seri (Fulham), Xherdan Shaqiri (Livepoool), Alassane Pléa (Borussia Monchengladbach) či Javier Pastore (AS Rím).

West Hamu však v úvode ročníka nepomôže zranená trojica opôr Winston Reid, Manuel Lanzini a Andy Carroll. Londýnsky tím je ochotný prijať ponuky za Michaila Antonia či Pedra Obianga.

Ideálna zostava West Hamu: Fabianski - Zabaleta (Fredericks), Diop, Ogbonna (Reid), Creswell - Wilshere, Noble (Kouyaté) - Arnautovič, Lanzini, Jarmolenko - J. Hernández

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články