Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP 10 veteránov, ktorých by bola radosť sledovať v MLS

NEW YORK - Zámorská Major League Soccer (MLS) neustále priťahuje veľké hviezdy, ktorým sa vek väčšinou posunul cez tridsať rokov. V poslednom čase do nej prišli Zlatan Ibrahimovič či Wayne Rooney, ale príval slávnych mien môžeme čakať aj naďalej. Koho by bolo zaujímavé sledovať na trávnikoch v USA a v Kanade?
Zdroj: 20306
Zdieľajte:

Cesc Fabregas

Španielsky majster sveta a dvojnásobný majster Európy do MLS podľa všetkých možných zdrojov a periodík skôr či neskôr pôjde. V roku 2020 vstupuje do tejto súťaže tím z Miami, ktorý okrem iných slávnych mien vlastní aj David Beckham. V súvislosti s touto variantou sa hovorí i o príchode Cristiana Ronalda, no späť ku Fabregasovi. Ten je od roku 2014 súčasťou Chelsea, ktorej má stále čo ponúknuť, no v posledných rokoch to nebolo úplne ideálne. Uvidíme, či sa to pod Sarrim zmení, alebo 31-ročný stredný záložník naozaj odíde.

Prečítajte si aj

VIDEO Nový tréner Arsenalu dáva hráčom zabrať: Niektorí boli na pokraji kolapsu!

Yaya Touré

Skúsený stredný záložník sa síce v posledných rokoch v Manchestri City poriadne trápi, niekoľkokrát už bol jednou nohou z klubu von, no stále ostáva. Dlho by to už ale trvať nemuselo, pretože roky plynú a Touré chce určite ešte hrávať a nie len vysedávať na lavičke, či dokonca na tribúne. Aj preto sa ako úplne ideálna možnosť javí MLS a v nej hlavne New York City, ktorý má z 80% rovnakého majiteľa, ako Manchester City.

Stewart Downing

V posledných rokoch zmizol z očí v Middlesbrough. S týmto tímom si síce zahral aj Premier League, no hneď z nej vypadol, a tak je súčasťou len druhej najvyššej súťaže. Bývalý hráč Aston Villy, Liverpoolu či West Hamu bude mať o týždeň 34 rokov a to je vek, v ktorom odišiel do MLS aj iný typovo podobný anglický krídelník a síce Shaun Wright-Phillips. Ten posilnil New York Red Bulls. My sme sa medzi týmito dvomi hráčmi rozhodli hľadať podobnosť aj kvôli ďalšiemu faktoru a tým je počet štartov v národnom tíme Anglicka. Downing ich má 35, Wright-Phillips v tom čase 36 a logicky už odvtedy žiadny nepridal a ani nepridá, keďže pred rokom vo Phoenixe Rising (USL), klube, ktorý vlastní a hráva zaň Didier Drogba, ukončil kariéru.

Gianluigi Buffon

Taliansky brankár opustil Juventus, v ktorom sa stal legendou svetového futbalu a prekvapivo posilnil PSG. V súvislosti s jeho menom sa spomínala aj Čína, ale čo taká Amerika? Možné to je a možno sa tak stane po roku v Paríži. Čo by ste povedali na (prekvapivé) spojenie Buffon a MLS?

Leighton Baines

Bývalý anglický reprezentant už hlavne kvôli zraneniam a trochu aj kvôli pokročilému veku nedosahuje potrebnú výkonnosť v Premier League, a preto sa o neho začal zaujímať vďaka Davidovi Beckhamovi asi najslávnejší účasťník MLS Los Angeles Galaxy. Ten má momentálne na ľavej strane defenzívy oporu v podobe Ashleyho Colea, o nejaký rok-dva by ale Baines mohol byť ideálnou náhradou.

Prečítajte si aj

VIDEO Sľub opory Chorvátov: Ak vyhráme, nechám si potetovať čelo!

Jermaine Defoe

Anglický útočník už v MLS pôsobil. Bolo to v roku 2014, kedy Defoe v devätnástich dueloch za Toronto FC strelil jedenásť gólov. Zároveň to bolo jeho jediné pôsobenie mimo Anglicka. Po jeho návrate "domov" sa mu darilo v Sunderlande, po jeho vypadnutí prestúpil do Bournemouthu a v tom sa v uplynulom ročníku trápil. Momentálne v Toronte kraľuje taliansky virtuóz Sebastian Giovinco, no Defoe by si MLS mohol znova vyskúšať. Pravdepodobne však v drese iného tímu.

John Terry

Dlhoročná opora a kapitán Chelsea posledný ročník odohral v The Championship za Aston Villu, s ktorou sa mu ale nepodarilo postúpiť do Premier League, a tak v klube skončil. Momentálne je otázne, či si ešte predĺži kariéru, alebo "zavesí kopačky na klinec". Ukončenie hráčskeho života v niektorej mimoeurópskej krajine by určite bolo peknou rozlúčkou.

Iker Casillas

Španielska brankárska legenda mala namierené do USA už v čase, kedy končila v Reale Madrid. Sám Casillas sa vyjadril, že proti MLS nemá nič, ale nakoniec si vybral FC Porto. V tomto klube síce počas poslednej sezóny nebol spokojný, takže znova vyšli na povrch správy o americkej lige, avšak zase z toho nič nebude, nakoľko "San Iker" o rok predĺžil v Portugalsku. V zámorí sa spomínal hlavne tím Chicago Fire, kde pôsobí Bastian Schweinsteiger, alebo New York City, ktorého lídrom je David Villa a v minulosti tu pôsobili aj Andrea Pirlo či Frank Lampard.

Daniele De Rossi

Aj keď je s odchodom z AS Rím spájaný už dlho, ikona tohto mužstva v hlavnom meste Talianska stále ostáva. Buď v ňom po vzore Francesca Tottiho ukončí kariéru, alebo ju dohrá mimo Európy. V druhom prípade MLS pre neho ako stvorená. Niekoľko prestupových období už takéto špekulácie panujú. De Rossi má navyše už 34 rokov a aj keď Serie A je plná veteránov, ktorí sa radia medzi najväčšie hviezdy svojich mužstiev, isté deficit časom bude cítiť.

Prečítajte si aj

VIDEO Barcelona uchmatla veľkému rivalovi cenný artikel: Výkupná klauzula na úrovni 300 miliónov!

Aritz Aduriz

Hráč, pri ktorom je z toho rebríčka najmenšia pravdepodobnosť, že sa do MLS naozaj vydá, pretože ešte nikdy nebol v pozícii legionára, ale len si predstavte, aké problémy hlavne pri štandardkách môže robiť v zámorí defenzívam ostatných tímov. Aduriz má už 37 rokov, ale stále patrí k najnebezpečnejším útočníkom v La Lige. Baskičan prakticky celú kariéru zasvätil Athleticu Bilbao, len päť rokov pôsobil mimo tohto klubu a to vo Valladolide, Mallorce a Valencii.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články