Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO TOP 15 talentov súčasnosti: Najmladší americký hráč roka či strelec hetriku do siete Slovenska - 1. časť

BRATISLAVA - Futbalový svet je plný talentov. My sme pre vás vybrali 15 najtalentovanejších futbalistov súčasnosti. V prvej časti sa pozrieme na prvých päť futbalistov, ktorí sa narodili najneskôr v roku 1996.
Zdroj: 26724
Zdieľajte:

15. Kasper Dolberg (Ajax Amsterdam)

Dánsky futbalista, ktorý sa narodil v októbri 1997, obsadil 15. miesto tohto rebríčka. Po minulej dobrej sezóne v drese holandského Ajaxu Amsterdam bol oňho okamžite ohromný záujem po celej Európe. On ale pred Bundesligou či Premier League uprednostnil holandskú Eredivisie. "Radšej ostanem v Ajaxe, kde budem hrať a môžem sa každým zápasom zlepšovať."

14. Matthijs de Ligt (Ajax Amsterdam)

Ďalší hráč z vyhlásenej akadémie holandského Ajaxu Amsterdam. Iba osemnásťročný stredný obranca sa vypracoval na dôležitého muža obrany holandského celku a po letnom odchode Davinsona Sáncheza sa stal ešte dôležitejšou súčasťou defenzívy.

Prečítajte si aj

VIDEO Odchod Griezmanna na spadnutie, potvrdil to i Diego Simeone: Chcú ho tieto štyri kluby!

O člena najlepšej zostavy minulej sezóny Európskej ligy má aktuálne záujem viacero európskych gigantov na čele s FC Barcelona. Matthijsa de Ligta by sme tak čoskoro mohli vidieť v inom európskom celku. Bude to španielsky gigant?

13. Christian Pulisic (Borussia Dortmund)

Má iba devätnásť rokov a už ako tínedžer sa stal najlepším americkým futbalistom roka. Získal pri tom 94 percent všetkých možných hlasov. To sa doposiaľ nikomu v histórii nepodarilo.

Prečítajte si aj

VIDEO+FOTO Hororové zábery z belehradského derby: Fanúšik bojuje o život!

Fanúšikovia zažívali veľký smútok po tom, ako sa Američanom nepodarilo kvalifikovať na svetový šampionát do Ruska. Legendárny stopér Alexi Lalas vtedy skritizoval celý americký tím, no pri Pulisicovi sa zastavil: "Veľa amerických osôb som skritizoval, ale ty si žiadnu kritiku nezaslúžiš zázračný chlapče." Klenot Borussie Dortmund má pred sebou veľkú futbalovú budúcnosť.

12. Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur)

V minulej sezóne vytvoril spolu s De Ligtom obrannú dvojičku Ajaxu Amsterdam, ktorá to napokon dotiahla až do finále Európskej ligy. Tam už ale Ajax nestačil na anglický Manchester United.

Davinson Sánchez proti United ale bojuje aj túto sezónu. Za 42 miliónov eur totiž v lete prestúpil do londýnskeho Tottenhamu a stal sa historicky najdrahším hráčom tohto klubu. "Je neskutočné, že si ma vybral práve Tottenham. Dúfam, že si nespravím hanbu," povedal reprezentačný obranca Kolumbie.

11. Dani Ceballos (Real Madrid)

Toto meno bude fanúšikom Slovenska dôverne známe. 14. novembra strelil Dani Ceballos hetrik do siete Slovenska v kvalifikácii na EURO do 21 rokov. Španieli vtedy zvíťazili 5:1 a práve letná posila Realu Madrid na tom mala najväčšiu zásluhu.

Prečítajte si aj

VIDEO+FOTO Fanúšikom AC Miláno došla trpezlivosť: Vytiahli transparent, po ktorom musel Donnarummu utešovať spoluhráč!

Najlepší hráč tohtoročného európskeho šampionátu do 21 rokov sa za 18 miliónov eur sťahoval z Betisu Sevilla na Estádio Santiago Bernabeu. "Okamžite dostaneš šancu," sľúbil mu Zinedine Zidane. V La Lige ale odohral iba 186 minút, no dokázal streliť dva góly. Na väčší priestor stále čaká.

Už zajtra vás čaká pokračovanie a predstavíme si ďalších päť hráčov, ktorí sa v našom rebríčku umiestnili na 10. až 6. mieste!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články