Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tréner organizátorskej krajiny nepozná súperov: Viem len kto je Salah a Cavani

MOSKVA - Reakcie na žreb finálového turnaja 21. futbalových MS 2018 v Rusku:
Zdroj: 26471
Zdieľajte:

Stanislav Čerčesov, tréner Ruska: "Nikdy sme ešte nehrali so žiadnym z týchto mužstiev. A nikdy som ich ani nevidel hrať. Jediné čo vieme, že Salah hrá za Egypt a Cavani so Suarezom za Uruguaj."

Tite, tréner Brazílie: "Musíme sa stále zlepšovať. Ku každému súperovi musíme prispôsobiť hru. Budeme musieť študovať ich štýl hry. Toto sú majstrovstvá sveta a už tú nie sú slabí súperi. Pozrite sa na Taliansko, Holandsko, Čile, sú mimo."

Vladimir Petkovic, tréner Švajčiarska: "Najprv hráme s Brazíliou, práve na tohto súpera sa musíme pripraviť. Je veľký favorit. Kostarika však bola obrovským prekvapením MS 2014, kde sa dostala do štvrťfinále a tam vypadla s Holandskom až po jedenástkovom rozstrele. Srbi vyhrali kvalifikačnú skupinu pred Walesom a Írskom."

Prečítajte si aj

Reakcie trénerov na rozlosovanie skupín svetového šampionátu: Nie je to nočná mora ani vysnívaný žreb

Mladen Krstajič, tréner Srbska: "Pre srbský futbal je obrovská česť, že je medzi 32 najlepšími na svete. Myslím si, že so skupinou môžeme byť spokojní. Každý má svoje ambície, a to sa týka aj Srbska. Brazília je obrovský favorit. Rešpekt si zaslúži aj Kostarika. Švajčiari majú výborný tím. My začneme s Kostarikou a práve na to sa musíme pripraviť čo najlepšie."

Jorge Sampaoli, tréner Argentíny: "Dostali sme súperov, ktorí budú hrať s veľkým entuziazmom. Chorvátsko má neuveriteľne silný stred poľa. Nigéria je nepredvídateľná. Myslím si však, že môžeme postúpiť. Toto sú MS a hoci naši súperi budú úporne bojovať, všetko bude závisieť od nás."

Heimir Hallgrimsson, tréner Islandu: "My sme s Chorvátskom už ako starý manželský pár, zdá sa, že sa nevieme dohodnúť na rozvode. Sme pozitívni a optimistickí, hoci vieme, že naše šance nie sú proti ďalším trom veľké. Môžeme však opäť odohrať životné zápasy a súperom to riadne skomplikovať."

Zlatko Dalič, tréner Chorvátska: "My nemáme právo na žiadne kalkulácie. Myslím si, že môžeme postúpiť, ale ťažko to takto tvrdiť hneď po žrebe. Nemáme však čo stratiť. Nigéria vyhrala jej kvalifikačnú skupinu bez prehry. Sú mladí a dobrí. Argentína je favorit. A s Islandom sme dvakrát hrali, vieme, aký je dobrý. Skupina nie je najľahšia, ani najťažšia."

Prečítajte si aj

FOTO Futbalový svet spoznal rozlosovanie svetového šampionátu: Veľké derby v skupine B!

Julen Lopetegui, tréner Španielska: "Portugalsko má skvelý tím, ale nie je teraz čas hovoriť o jeho individualitách. Je úradujúci európsky šampión a má veľa hráčov na špičkovej úrovni. Veľa Maročanov hráva v Európe, Maroko vyradilo Pobrežie Slonoviny, neprehralo ani jeden zápas a nedostalo gól. Irán ani raz neprehral a tiež často neinkasoval. A má výborného trénera Carlosa Quieroza, ktorý je tam už dlho."

Fernando Santos, tréner Portugalska: "Nie som úplne nadšený, toto je zradná skupina. Portugalsko však musí prevziať zodpovednosť za úlohu favorita, sme majstri Európy. Keď sa však pozriem na súperov, uvedomujem si, že to bude veľmi ťažké. Ani jeden z nich neprehráva."

Carlos Quieroz, tréner Iránu: "Bude to veľmi vyrovnaná skupina. Pre nás bude najdôležitejšie, aby sme sa na šampionáte predstavili v dôstojnej pozícii."

Hervé Renard, tréner Maroka: "Dostali sme sa do veľkej skupiny. Máme majstrov Európy s Cristianom Ronaldom a z druhého koša Španielov, ktorým sa chcel každý vyhnúť. My sa nechceme uspokojiť iba s účasťou, pôjdeme na MS s tým, že si uvedomujeme naše kvality. Pre Maroko je česť hrať proti Španielsku."

Didier Deschamps, tréner Francúzska: "Mohlo to byť horšie. Teraz si musíme naštudovať našich súperov. Je pravda, že Dánov poznáme lepšie ako Peru, s ktorým sme nehrali od roku 1980. Pre Francúzsko je dôležité, že ak chce medzi osem najlepších, musí vyhrať skupinu. To bude náš cieľ. Najprv musíme zvládnuť túto úlohu a potom uvidíme."

Age Hareide, tréner Dánska: "Francúzsko je favorit na postup. V prvom koši však boli iba silní súperi. Má výborných hráčov, jeho tím je vyvážený. Ďalší súperi postúpili z play off. Nevidel som veľa zápasov Peru a Austrálie, ale o to viac Francúzska."​​​​​​​

Prečítajte si aj

Mrazivá spoveď letnej posily Interu Miláno: Chceli ma zabiť

Ricardo Gareca, tréner Peru: "Skupina sa mi páči. Myslím si, že všetky skupiny sú náročné. Niekedy sa jednoduché veci skomplikujú, inokedy sa ťažké stanú ľahkými. Uvidíme. Je dobré, že začneme proti Dánsku, musíme sa na tento zápas pripraviť čo najlepšie."

Vahid Halilhodžič, tréner Japonska: "Toto je skupina, v ktorej má každý silu. Mohlo sa to skončiť aj horšie. Rozhodujúci bude prvý zápas s Kolumbiou. Práve pred niekoľkými dňami som si pozrel video z jej zápasu. Pre Japonsko to bude šanca na odvetu za skupinovú prehru 1:4 z MS 2014. Senegal poznám veľmi dobre. Proti nim sa budeme musieť vyrovnať s hráčmi, ktorí sú vysokí takmer dva metre. Poľsko má jedného z najlepších útočníkov sveta Lewandowského. Máme sedem mesiacov na stanovenie cieľov a ich naplnenie."

Adam Nawalka, tréner Poľska: "Myslím si, že sa to skončilo dobre. Boli sme pripravení hrať proti futbalovým svetovým veľmociam, a to sa nestalo. Musíme sa pripraviť po každej stránke čo najlepšie, nepodceniť žiadny fyzický, taktický či mentálny aspekt. Súperov si vážime, ale sme sebavedomí. Musíme to však dokázať na ihrisku. Naši súperi nemali s postupom veľké problémy a sú to všetko nebezpečné mužstvá. Verím mojim hráčom."

Jose Pekerman, tréner Kolumbie: "Bol tu strach z veľkých mien. Chcel som vyrovnanú skupinu a to sa naplnilo. Všetci začnú z rovnakej štartovej pozície. Poľsko sa na MS vracia po dlhom čase a má skvelých hráčov ako Lewandowski a Zielinski. Aj Japonci majú výborných hráčov ako Endo, Kagawa, Nagatomo, Okazaki a Honda. Senegal má hráčov, ktorí hrajú v európskych mužstvách dôležitú úlohu - Niang, Koulibaly, Kouyaté, Mane. Keď sa pozriete na tieto mená uvedomíte si, že to bude ťažká robota."

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články