Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Trnavský Spartak mal titul na dosah, pripravili ho oň vlastní hráči?!

TRNAVA - Tento utorok sa vrátime k jednému z najpamätnejších zápasov slovenskej ligy, ktorý dlho nedal spávať fanúšikom trnavského Spartaku.
Zdroj: video, youtube.com
Zdieľajte:

Zápas, na ktorý by najradšej zabudli všetci fanúšikovia Spartaka Trnava. Trnavčania šli pod vedením Karola Peczeho za titulom a dlho to vyzeralo, že si ho z rúk nenechajú vziať. Potom ale prišli zvláštne výkony. Začalo to už prehrou Trnavy v Bardejove. Už vtedy padali otázky, či to všetci zverenci Peczeho myslia s titulom vážne.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Ani Wenger neveril vlastným očiam: 12-gólová prestrelka priniesla najväčší obrat futbalovej histórie!

Studená sprcha pre fanúšikov Trnavy prišla na Gemeri. Spartak nastúpil do zápasu s outsiderom z Rimavskej Soboty s jasným cieľom. Oslavovať po zápase titul majstra Slovenska! To, čo sa ale v zápase udialo, nevyzeralo na čistú hru.

Priebeh zápasu (zdroj: SME.sk)

Od začiatku zápasu sa obe mužstvá iba oťukávali. Trnava, ktorá hrala o titul, pôsobila až príliš opatrným dojmom. Naopak, na strane domácich bola vidno veľká motivácia zachrániť prvoligový futbal v Rimavskej Sobote. Strelecké pokusy z veľkej vzdialenosti Kakašovi v bráne Taurisu nenarobili väčšie problémy. Vyznamenal sa až v 22. minúte, keď kryl gólovú strelu Hrabala. Domáci hrali veľmi zodpovedne a predovšetkým Pisár a Sýkora robili trnavskej obrane neuveriteľné problémy. V 28. minúte prišlo k zlomu v zápase, keď súboj Mačáka so Siagom v šestnástke posúdil rozhodca ako faul a nariadil pokutový kop, ktorý Šimon premenil na vedúci gól hostí. V 37. minúte mohlo byť rozhodnuté, ale Ujlaky netrafil zo 14 metrov do prázdnej brány. Potom začali hrať domáci. Ešte v prvom polčase vystrašili Fišana v bráne Trnavy postupne Džubara, Sýkora a Vrábel.

Prečítajte si aj: VIDEO Najlepší zápas všetkých čias: Trikrát viedli, aj tak to nestačilo, o olympijské finále ich pripravil osudný moment!

Do druhého polčasu nastúpil úplne iný Spartak. V 54. minúte ho ešte Vrábel nepotrestal, ale v 57. minúte Sýkora v trme-vrme medzi tromi trnavskými hráčmi dotlačil loptu do siete. Trnava sa potrebovala zobudiť, no nič tomu nenaznačovalo. Naopak, hrala akoby "pod bodom mrazu". Akoby sa už zmierovala s tým, že v prípade nerozhodného výsledku sa bude hrať v nedeľu barážový zápas. V závere ale prišiel obrovský šok.

V 86. minúte si Siago dal hlavou takmer vlastný gól. V 90. minúte hlavičkoval Prokop tesne vedľa už prekonaného Fišana. Hoci 90 minút uplynulo, hralo sa ďalej, asi v 91. minúte nariadil rozhodca Stredák za faul Siaga na Timka pokutový kop, ale na naliehanie domácich sa išiel poradiť s postranným Šramkom, ktorý signalizoval ofsajd. Na prekvapenie všetkých Stredák penaltu odvolal a nariadil kop od brány. V nasledujúcich minútach sa zrodila tragédia Trnavy. Hrabal na hranici šestnástky odkopával loptu dopredu na svojich útočníkov, ale nešťastne trafil do kolena nič netušiaceho Vrábela, od ktorého sa lopta dokotúľala do siete! Všetci trnavskí hráči padli na trávnik ako podťatí. Hralo sa ďalej až do 98. minúty, ale hoci mala Trnava ešte tri gólové šance, ani Šimon, ani Timko, ani Formanko nedokázali prekonať Kakaša. Z titulu sa tak tešili v Košiciach, na Gemeri sa oslavovala záchrana v lige a trnavský Spartak smútil.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Keď Bayern za 3 minúty prišiel o cennú trofej, alebo ako Fergusonova družina ohromila celý svet!

Tauris Rimavská Sobota - Spartak Trnava 2:1 (0:1)

TAURIS: Kakaš - Duchyňa, Kaličiak, Rupec, Džubara (85. Žingor) - Ďurica (78. Végh), Vrábel, Medgyes, Siago - Pisár, Sýkora (70. V. Prokop).

SPARTAK: Fišan - Hrabal, Čmilanský, Leitner - Bališ, Šimon, Kostka, Ujlaky (78. Formanko), Fiľak (58. Pavlík) - Mačák (85. Hlaváč), J. Timko.
Pred 11 000 divákmi (vypredané) rozhodoval Stredák, žlté karty Rupec, Medgyes, Siago, Džubara, Sýkora - Kostka, Leitner, Šimon.

Už samotný priebeh zápasu naznačil, že niečo nie je v poriadku. Napokon sa to začalo i potvrdzovať. Trnavskí fanúšikovia na vlastné oči videli potupu mena klubu Spartak Trnava a cítili sa oklamaní. Prezident klubu Jozef Bachratý neveril vlastným očiam a mal na všetko svoj vlastný názor: „Nebudem ich menovať, ale nikto mi to nevyvráti. Funkcionári s tým nič nemali,“ povedal vtedajší prezident Spartaka na adresu hráčov po zápase.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Instanbulský zázrak: Zápas, aký sa už nikdy nezopakuje!

Trnavskí fanúšikovia vinili z veľkej blamáže a sklamania všetkých. Domácich Rimavskosobotčanov, Košičanov i vlastných hráčov. Najviac ale vinili kapitána Spartaka Trnava Júliusa Šimona. Ten sa ale bránil: „Z Košíc mi ponúkali peniaze, ale nezobral som ich. Titul sa nepredáva...“

Ako to naozaj bolo, to sa už zrejme nikdy nedozvieme. Ostáva nám iba rozmýšlať nad tým, kto pripravil trnavský Spartak o titul. Na ten Trnavčania aktuálne čakajú už neuveriteľných 44 rokov!

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, sme.sk

Diskusia

Podobné články