Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Ani Wenger neveril vlastným očiam: 12-gólová prestrelka priniesla najväčší obrat futbalovej histórie!

BRATISLAVA - Ako každý utorok, tak i dnes sa spolu pozrieme späť do minulosti. Pripomenieme si zápas anglického Carling Cupu z roku 2012 medzi Readingom a londýnskym Arsenalom.
Zdroj: arsenal.com
Zdieľajte:
Prečítajte si aj: VIDEO Najlepší zápas všetkých čias: Trikrát viedli, aj tak to nestačilo, o olympijské finále ich pripravil osudný moment!

Arsenal proti Readingu, mala to byť pre Kanonierov povinná štvrťfinálová jazda. No napokon sa z toho pre zverencov trénera Wengera vykľula prvopolčasová nočná mora.

Gól Jasona Robertsa, vlastný gól Koscielneho, ďalšie kúsky od Mikela Leigertwooda či Noela Hunta poslali Reading do vedenia 4:0 už v 37. minúte! V tej chvíli už zaručene ani ten najvernejší fanúšik Londýnčanov neveril v postup.

To, čo ale Kanonieri predviedli počas zvyšnej časti zápasu, sa navždy zapísalo do futbalových dejín ako azda najlepší obrat futbalovej histórie! Ešte v nadstavenom čase prvého polčasu dokázal znížiť Theo Walcott na stále hrozivých 1:4.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Keď Bayern za 3 minúty prišiel o cennú trofej, alebo ako Fergusonova družina ohromila celý svet!

V druhom polčase pridal druhý zásah Olivier Giroud, na hodinách vtedy svietila 64. minúta - 2:4. Nápor Arsenalu pokračoval a ďalšie góly viseli na vlásku, no dlho žiaden neprichádzal. Keď už sa zdalo, že Londýnčanom sa ešte viac zdramatizovať zápas už nepodarí, prišiel v 90. minúte presný zásah od Koscielneho. Ďalšia rana pre Reading prišla v úplne posledných sekundách zápasu, keď Arsenal vyrovnal až v šiestej minúte nadstaveného času! Svojim druhým gólom dokonal veľké dielo zverencov francúzskeho kouča v skvelej forme hrajúci Walcott - 4:4!

Zápas tak šiel do predĺženia. V ňom dokonali Kanonieri fantastický obrat po góle Chamakha v 103. minúte. Domáci ale zbrane neskladali a nechceli o postup prísť. V 115. minúte vyrovnal na neuveriteľných 5:5 ruský útočník Pavel Pogrebnyak.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Instanbulský zázrak: Zápas, aký sa už nikdy nezopakuje!

Nezabudnuteľný zápas podčiarkol svojim hetrikom Theo Walcott v 121. minúte, keď poslal Arsenal do vedenia 6:5! Aby toho nebolo málo, v nadstavenom čase druhého polčasu predĺženia ešte dokončil jeden z najväčších obratov futbalovej histórie krásnym lobom a svojim druhým presným zásahom Marouane Chamakh.

Dvanásťgólová nádielka s čerešničkou na torte v podobe neuveriteľného comebacku Arsenalu. Každý fanúšik futbalu a krásnych gólov si musel prísť na svoje! Jeden z najpamätnejších zápasov Arsenalu aj celej futbalovej histórie zrejme ešte dodnes straší fanúšikov Readingu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články