Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Najlepší zápas všetkých čias: Trikrát viedli, aj tak to nestačilo, o olympijské finále ich pripravil osudný moment!

BRATISLAVA - V dnešnej časti magazínu Návrat sa vrátime do roku 2012 a pozrieme sa na derby zápas Olympijských hier v Londýne medzi ženskými mužstvami Kanady a Spojených štátov amerických.
Zdroj: dailymail.co.uk
Zdieľajte:

"Myslím si, že žiadna z nás neverí tomu, čo práve zažila." Každý, kto bol svedkom neuveriteľnej semifinálovej drámy na OH v Londýne, bezpochyby súhlasí so slovami kanadskej zakončovateľky Melissy Tancrediovej.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Keď Bayern za 3 minúty prišiel o cennú trofej, alebo ako Fergusonova družina ohromila celý svet!

Zápas na Old Trafforde spĺňal absolútne najvyššie parametre. Kanaďanky trikrát viedli. Všetky tri góly strelila kapitánka Christine Sinclairová, no ani hetrik najlepšej strelkyne olympijského turnaja na vysnívané finále nestačil. Zakaždým sa totiž hráčky USA dokázali dotiahnuť.

Pri jednom góle im svojim rozhodnutím pomohla nórska rozhodkyňa, ktorá azda každého po zápase prinútila googliť pravidlo šiestich sekúnd. Práve kvôli tomu, že brankárka Kanady držala loptu až príliš dlho, nariadila Nórka nepriamy kop zvnútra šestnástky. Po jeho rozohratí následne videla ruku v pokutovom území, a tak nasledovala penalta. Tú Wambachová bezpečne premenila a vyrovnala na divokých 3:3.

Sporná situácia pred pokutovým kopom

Premenená penalta Wambachovej

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Instanbulský zázrak: Zápas, aký sa už nikdy nezopakuje!

Zápas tak dospel do predĺženia, v ktorom sa striedali šance na oboch stranách. Keď to už vyzeralo, že diváci uvidia pokutové kopy, prišiel v 122. minúte obrovský šok. Center od O'Reillyovej našiel Alex Morganovú, ktorá položila Kanaďanky na kolená. Američanky dokonali neskutočný obrat! Trikrát prehrávali, aby sa napokon tešili z postupu do olympijského finále.

V tom USA pokorili aj Japonsko 2:1 a radovali sa zo zisku zlatých medailí, Kanada po triumfe 1:0 nad Francúzskom vybojovala aspoň bronz.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články