Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Neplatný finálový gól Messiho? Kritizovaný poľský rozhodca jedinou FOTO odrovnal francúzskych kritikov!

VARŠAVA - Kritizovaný poľský rozhodca Szymon Marciniak, ktorý na futbalových MS v Katare viedol finálovú drámu Francúzska s Argentínou, odrovnal francúzskych kritikov.
Francúzsky prezident Emmanuel Macron a sklamaný Kylian Mbappé.
Francúzsky prezident Emmanuel Macron a sklamaný Kylian Mbappé. Zdroj: TASR/AP - Natacha Pisarenko
Zdieľajte:

Marciniak po finálovej dráme schytal kritiku za to, že v predĺžení uznal gól Lionela Messiho, ktorý zariadil vedenie Argentíny 3:2, Francúzsko potom síce vyrovnalo, ale v rozstrele nakoniec prehralo 2:4.

Kontroverziu gól na 3:2 vyvolal preto, lebo pri jeho dosiahnutí boli na ihrisku dvaja argentínski náhradníci a ako uviedol francúzsky denník L'Équipe, v takom prípade by gól platiť nemal. Vznikla dokonca petícia fanúšikov Francúzska za opakovanie finále, ktorú podľa agentúry Reuters doteraz podpísalo 220-tisíc ľudí a ktorú majú v pláne poslať FIFA.

Prečítajte si aj

Lionel Messi s víťaznou trofejou.Lionel Messi dostal miliónovú ponuku: Symbol vznešenosti a múdrosti

FOTO ako obrana

Skúsený Poliak ale s kritikou nesúhlasí a na tlačovej konferencii sa aj patrične obránil. Na mobilnom telefóne ukázal fotografiu, na ktorej pri jednom z finálových gólov Kyliana Mbappého bolo na trávniku až sedem francúzskych náhradníkov.

"Francúzi nespomenuli túto fotku, kde môžete vidieť, že vo chvíli, keď Mbappé dáva gól, je na ihrisku sedem náhradníkov," uviedol Marciniak. "Zápas to nijako neovplyvnilo. Je to len hľadanie výhovoriek, nijako ma to netrápi," dodal poľský rozhodca.

Prečítajte si aj

Argentínski fanúšikovia oslavujú triumf svojich na MS.Jasný odkaz Argentíny: Francúzsko, prestaň fňukať a uznaj, že Messi je najlepší v histórii a Mbappé jeho syn!

Hráči problém nemali, len médiá

Ten na tlačovke tiež uviedol, že problém s kontroverzným momentom majú iba francúzske médiá, nie samotní hráči. "Po zápase mi poďakovali a s naším výkonom boli spokojní. Chvíľu som hovoril s Hugom Llorisom a Olivierom Giroudom. Prišiel tiež Kylian Mbappé a objal ma. Bol z porážky veľmi sklamaný, čo je myslím normálna ľudská reakcia. Takisto som ho objal a snažil sa ho trochu utešiť," zaspomínal Marciniak.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články