Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Erling Haaland spečatil svoj životný prestup: Veľký deň pre mňa a moju rodinu

MANCHESTER - Nórsky futbalista Erling Haaland spečatil v pondelok prestup do Manchestru City. Z Borussie Dortmund prišiel za 60 miliónov eur a podpísal kontrakt na päť rokov. Úradujúci anglický šampión využil výkupnú klauzulu v jeho zmluve s nemeckým klubom.
Zdroj: 42670
Zdieľajte:

Dvadsaťjedenročný útočník bude pôsobiť v krajine, kde sa narodil. Jeho otec Alf-Inge hral za Manchester City v rokoch 2000 až 2003, Erling bol v detstve fanúšik práve tohto klubu. Na sociálnych sieťach zverejnil svoju detskú fotografiu v drese "Citizens". "Je to veľký deň pre mňa a moju rodinu. Vždy som sledoval City a v predchádzajúcich ročníkoch to bol naozaj zážitok. Obdivujem ich štýl hry, vytvárajú si veľa šancí, čo je ideálne pre hráča, ako som ja," povedal Haaland pre agentúru AP.

Prečítajte si aj

Anglický gigant bojuje s PSG o Škriniara: Na výmenu ponúka túto hviezdu!

Skvelý krok

Za dve a pol sezóny v Dortmunde strelil 86 gólov v 89 zápasoch, v nórskej reprezentácii dal 20 gólov v 21 vystúpeniach: "V tomto tíme je mnoho hráčov svetovej úrovne, Pep Guardiola je jeden z najlepších trénerov histórie. Myslím si, že som na správnom mieste, kde môžem naplniť moje ambície. Chcem strieľať góly, získavať trofeje a zlepšovať sa ako futbalista. Tu sa mi to môže podariť, spravil som skvelý krok a neviem sa dočkať začiatku prípravy."

Prečítajte si aj

Liverpool našiel náhradu za Maného: Hviezdna posila prekoná aj rekordný prestup van Dijka

Haaland opäť zostrelil Švédsko

Haaland včera v severskom derby proti Švédsku v Lige národov dvomi gólmi pomohol domácemu Nórsku k triumfu 3:2, keď ho hostia podobne ako v prvom vzájomnom súboji nedokázali ustrážiť, vtedy tiež dvomi gólmi v Štokholme zariadil triumf Nórska 2:1.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články