Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Liverpool našiel náhradu za Maného: Hviezdna posila prekoná aj rekordný prestup van Dijka

LIVERPOOL - Anglický futbalový klub FC Liverpool sa dohodol s Benficou Lisabon na prestupe Darwina Núñeza. V pondelok to potvrdil portugalský tím.
Darwin Núñez v reprezentačnom drese Uruguaja.
Darwin Núñez v reprezentačnom drese Uruguaja. Zdroj: TASR/AP - Charlie Riedel
Zdieľajte:

Prekoná rekord van Dijka

Benfica má zinkasovať za dvadsaťdvaročného uruguajského útočníka najprv 75 miliónov eur, no čiastka sa môže s bonusmi vyšplhať až na sto miliónov. Liverpool by v takom prípade prekonal svoj rekordný prestup, keď v roku 2018 zaplatil 75 miliónov za obrancu Virgila van Dijka zo Southamptonu.

Prečítajte si aj

Škriniar súhlasí s prestupom do PSG: Paríž pripravený zvýšiť svoju ponuku

Núñez dal v uplynulej sezóne za lisabonský klub 34 gólov v 41 zápasoch a strelecky sa presadil aj v oboch štvrťfinálových súbojoch Ligy majstrov s Liverpoolom (1:3, 3:3). O jeho služby mal údajne záujem aj Manchester United, informovala televízia BBC. Núñez prišiel do Benficy v septembri 2020 za 24 miliónov eur z Almerie.

Náhrada za Maného

Príchod Núñeza by mohol znamenať definitívny odchod senegalského útočníka Sadia Maného, ktorému o rok vyprší zmluva. Veľký záujem o jeho služby má Bayern Mníchov, no Liverpool údajne odmietol jeho prvú ponuku vo výške takmer 30 miliónov eur. Tridsaťročného senegalského útočníka si klub cení na minimálne 45 miliónov eur.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články