Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Kontroverzný Mourinho neostal nič dlžný svojej povesti: Zažil som väčšie a prestížnejšie finále

BRATISLAVA - Portugalský tréner Jose Mourinho absolvuje 25. mája v Tirane piate finále v európskych klubových futbalových súťažiach v kariére.
Zdroj: 42398
Zdieľajte:

Do premiérového súboja o trofej v Európskej konferenčnej lige priviedol AS Rím po víťazstve nad Leicestrom City a fanúšikov talianskeho klubu môže napĺňať optimizmom, že všetky štyri predchádzajúce účasti pretavil na zisk trofeje. Súperom bude Feyenoord Rotterdam, ktorý vyradil Olympique Marseille.

Zažil som väčšie a prestížnejšie finále

Päťdesiatdeväťročný Mourinho triumfoval na lavičke FC Porto v Pohári UEFA 2003 a Lige majstrov 2004, s Interom Miláno sa radoval v LM 2010 a Manchester United doviedol k víťazstvu v Európskej lige v roku 2017. "Mal som to šťastie, že som zažil väčšie a prestížnejšie finále ako to, ktoré na nás čaká. Považujem ho však za špeciálne vzhľadom na atmosféru, v akej sme sa doň prebojovali. Je to víťazstvo rodiny, nielen tej na trávniku, ale aj na tribúnach. Náš najväčší úspech je rodinné spojenie, ktoré sme si vytvorili s fanúšikmi. Rokmi som sa stal menej egocentrickým a viac otcovským typom," povedal Portugalec pre agentúru AP. Môže sa stať aj tretím koučom v histórii s víťazstvami v troch rôznych európskych súťažiach po Giovannim Trapattonim a Udovi Lattekovi. Obaja majú na konte triumfy v EPM, Pohári UEFA a Pohári víťazov pohárov.

Prečítajte si aj

Otec Mareka Hamšíka: Rozlúčková sezóna alebo bodka za kariérou v drese Slovana?

Náš výkon bol výnimočný

Rímsky klub si zahrá prvé finále na medzinárodnej scéne od roku 1991, keď v Pohári UEFA prehral s Interom Miláno. Na akúkoľvek trofej čaká od sezóny 2007/2008, v ktorej získal Taliansky pohár. Cez Leicester prešiel zásluhou víťazstva vo štvrtkovej domácej odvete semifinále 1:0. Jediný gól strelil už v 11. minúte anglický legionár Tammy Abraham. V úvodnom stretnutí sa zrodila remíza 1:1. "Myslím si, že náš výkon bol výnimočný. Niekto si môže myslieť opak, ale keď váš brankár spraví dva zákroky za 120 minút proti účastníkovi Premier League s nesmiernou útočnou kvalitou, znamená to, že niečo robíte dobre," dodal Mourinho.

Prečítajte si aj

V Košiciach za milióny vyrastie futbalová akadémia: Jedna z najmodernejších v strednej Európe!

V ceste stojí Feyenoord

Feyenoord sa prebojoval do svojho prvého finále niektorej európskej súťaže po dvoch dekádach. V roku 2002 zdolal v Pohári UEFA Borussiu Dortmund. Na postup na pôde Marseille stačila hosťom bezgólová remíza po tom, ako si z domáceho úvodného duelu priviezli náskok 3:2. Púť v premiérovej sezóne EKL odštartovali v júli predkolom v kosovskej Drite, ktorá leží približne 250 kilometrov od Tirany, kde sa cesta skončí. Pre hráčov z Rotterdamu to bude devätnáste vystúpenie v tejto súťaži. "Keď sa obzrieme späť, ako sa sezóna začala, ako sme napredovali, je to úžasné. Ak zvíťazíme, zapíšeme sa do histórie," uviedol stredopoliar Orkun Kökcü. "Ešte nemyslím na Mourinha ani na Rím, ale určite to bude skvelé finále," dodal tréner Arne Slot.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články