Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V Košiciach za milióny vyrastie futbalová akadémia: Jedna z najmodernejších v strednej Európe!

KOŠICE - Šesť ihrísk, jedno s krytými tribúnami na ploche vyše 8 hektárov sú základné parametre futbalovej akadémie, ktorá v roku 2024 vyrastie v Košiciach. Jej vznik je vyústením spolupráce FC Košice s mestom, pričom lokalizovaná bude v mestskej časti Nad Jazerom.
Zdroj: 42395
Zdieľajte:

S výstavbou sa začne v januári 2023, dokončenie je plánované na druhý kvartál v roku 2024. "Pri vzniku FC Košice pred štyrmi rokmi sme mali sen vytvoriť futbalovú akadémiu. Tento sen sa stáva skutočnosťou. K jeho splneniu sme však museli stretnúť našich priateľov a spolupráca, ktorú sme s nimi naštartovali v roku 2020, žne ovocie. V mene všetkých detí sa im chcem poďakovať za tento projekt, ktorý v tejto chvíli ešte nie je možno úplne docenený, no v budúcnosti z neho určite bude ťažiť košický futbal. Dobudovaním kompletnej infraštruktúry sa právom zaradíme medzi lídrov mládežníckeho futbalu na Slovensku a v okolitom regióne," povedal prezident FC Košice Dušan Trnka.

Prečítajte si aj

Rešpektovaná osobnosť nášho futbalu, veľký a skúsený odborník: FC ViOn Zlaté Moravce má nového trénera

Výstavba počíta so šiestimi veľkými ihriskami, dve budú s umelou trávou a jedno vyhrievané. Okrem toho budú súčasťou areálu aj dve menšie ihriská.

Akadémia nebude v tesnej blízkosti domovského stánku FC Košice - Košickej futbalovej arény, ale na mieste, ktoré je od neho vzdialené približne 5 km. Ide o nevyužívaný priestor bývalej panelárne medzi električkovým obratiskom na Važeckej ulici na sídlisku Nad jazerom a štadiónom FK Krásna. "Tento priestor v konečnom dôsledku spĺňal všetky kritériá, ktoré sme požadovali. Nezanedbateľným kritériom bola jeho cena, keďže ceny v centre mesta vyskočili do závratných výšok. Pri tejto investícii máme partnerov z Maďarska, no aj tak sme museli prihliadať na cenu."

Prečítajte si aj

VIDEO Pravdepodobnosť milión k jednej! V dedinskom stretnutí padol nevídaný gól

Malo by ísť o jednu z najmodernejších futbalových akadémií v strednej Európe. "Čo sa týka kvalitou ihrísk, ich počtom či celkovým zázemím bude spĺňať najvyššie kritériá," poznamenal Trnka.

Financovanie bude v kompetencii maďarských partnerov FC Košice, ktorých zastupoval predseda dozornej rady FC Košice Gergely Sántha: "S výstavbou akadémie plánujeme začať v prvej polovici roka 2023 a ak všetko pôjde podľa plánov, tak v druhom kvartáli 2024 odovzdáme nové moderné tréningové centrum na najvyššej úrovni."

Rozpočet na výstavbu by sa mal pohybovať vo výške približne 4 milióny eur.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články