Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Boženík? Spáli dve tutovky a ešte teatrálne povzbudzuje fanúšikov, kritizuje Borbély

BRATISLAVA - Ladislav Borbély kritizuje ofenzívny problém SR a najmä Boženíka: Spálil dve tutovky a ešte teatrálne povzbudzuje fanúšikov!
Zdroj: 40309
Zdieľajte:

Tréner a televízny expert Ladislav Borbély hovoril pre šport.sk o ofenzívnom probléme slovenského reprezentačného tímu. V dvojzápase so Slovinskom a Chorvátskom si slovenský tím vytvoril dostatok dobrých príležitostí, zhorel na ich nepremieňaní. Vo výsledku Slováci strelili len jeden gól a získali iba bod.

V útoku diera ako po páde meteoritu

„Na poste stredného útočníka máme dieru ako po páde meteoritu. Pozícia je enormne dôležitá pre výsledok, útočník finalizuje úsilie celého tímu. Keby sme mali kvalitného zakončovateľa, výsledok by bol iný. O tom som presvedčený," hovoril po stretnutí s Chorvátskom (0:1).

Róbert Boženík bol autorom jediného gólu Slovenska v septembrovom dvojzápase. Hlavičkou sa presadil v stretnutí so Slovinskom. Napriek tomu ho Ladislav Borbély podrobil tvrdej kritike.

„Boženík je nevyhratý a vývojovo zabrzdený. Má inštinkty útočníka, prebudili sa pri gólovej hlavičke v Slovinsku. Všetko ostatné bolo slabučké. Demonštroval to proti Chorvátom, keď sa dostal do dvoch gólových pozícií."

Prečítajte si aj

Veľká pocta! Iker Casillas zostavil svoju TOP 11 z La Ligy, pred Courtoisa postavil Valjenta

Boženík? Spáli dve tutovky a ešte teatrálne povzbudzuje fanúšikov

„Raz slabšie čítal hru a druhýkrát nezvládol zakončenie technicky. Takéto šance sa na medzinárodnej úrovni musia premieňať. A k tomu našiel energiu na teatrálne povzbudzovanie fanúšikov, mal to radšej smerovať do koncentrácie na výkon," krútil hlavou Borbély.

Boženík doplatil na prestup do slávneho holandského klubu Feyenoord Rotterdam. Spočiatku hrával, presadzoval sa. No prišlo zranenie členka, vypadol zo zostavy a nedokázal sa vrátiť späť. V závere letného prestupového obdobia zamieril do druholigového nemeckého Dusseldorfu na hosťovanie. Podľa Borbélyho keď začne pravidelne hrávať, môže byť riešením ofenzívneho problému slovenskej reprezentácie.

„Áno, má na to potenciál. Verím mu, že sa preberie a dotvorí svoj hráčsky vývoj. Potrebuje radikálne zvýšiť zápasovú prax, na lavičke sa ešte zo žiadneho talentu nestal dobrý futbalista. To isté platí o Strelcovi," myslí si Borbély.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články