Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ofenzívne obrodenie Slovákov? Hamšík a Škriniar ukazujú prstom na jedného hráča

BRATISLAVA - Marek Hamšík a Milan Škriniar sa zhodujú: Ofenzívne zlepšený prejav Slovenska je zásluhou tohto hráča
Zdroj: 40304
Zdieľajte:

Aj napriek tomu, že Slovensko z dôležitého dvojzápasu proti Slovinsku a Chorvátsku vyťažilo jediný bod a strelilo jediný gól, fanúšikovia mohli byť s výkonmi "sokolov" spokojní.

Ako sľuboval tréner Štefan Tarkovič pred septembrovým kvalifikačným "trojbojom", dostavil sa zlepšený herný prejav, najmä v útočnej fáze.

Proti Slovincom mali Slováci okrem gólu Boženíka dve nastrelenia konštrukcie bránky či obrovskú príležitosť po hlavičke Škriniara. V zápase s Chorvátskom napočítal Tarkovič sedem príležitostí. Chýbala však lepšia efektivita v koncovke.

Prečítajte si aj

Boli sme lepší, rozhodla jedna famózna strela. Hodnotenie slovenských hráčov

Ofenzívne zlepšenie dielom Lobotku, zhodujú sa Hamšík so Škriniarom

Čím to, že sa tak významne zlepšil ofenzívny prejav Slovákov? Áno, hrali sme iným štýlom, rozostavenie aj koncept hry boli odlišné ako napríklad na Euro 2020. Ale Marek Hamšík s Milanom Škriniarom sa zhodujú - je to najmä dielo Stanislava Lobotku.

„Určite sa zlepšila ofenzívna práca tímu a viac sa tlačíme do pokutového územia. Obrovským plusom je návrat Stana Lobotku. Patrí medzi kľúčových hráčov reprezentácie a naozaj chýbal, keď v klube nehrával. Je vidno, že je vo forme a hráva. Keď je v strede zálohy, tak tomu šéfuje a dáva myšlienku, takže som veľmi rád, že je späť. Je dôležitým článkom tohto mužstva a dúfam, že to takto ostane. Máme potom viac pokoja na kopačkách," cituje Hamšíka portál šport.sk.

„Súhlasím s Hamšom, že Stano je dôležitý článok mužstva. Vidieť, že hráva vo veľkej pohode a verí si viac ako predtým. Určite sa z toho tešíme a verím, že mu to vydrží," súhlasil so spoluhráčom Škriniar.

Lobotka potvrdil výbornú formu, v ktorej sa prezentoval počas letnej prípravy aj v úvode sezóny v talianskej Serie A. Pod trénerom Lucianom Spallettim má dôveru, nastupuje v základnej jedenástke Neapola a aj v tomto tíme patrí medzi lídrov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články