Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Moravčík: Náš štýl hry už nikoho nebaví! Je čas prejsť na iný

BRATISLAVA - Ľubomír Moravčík veľmi trefne zhodnotil aktuálny stav slovenského futbalu.
Zdroj: 28021
Zdieľajte:

Vydreté víťazstvo s Poľskom (2:1), prehra so Švédskom (0:1) po góle z jedenástky a debakel od Španielska (0:5). V posledných dvoch zápasoch ani jediná strela na bránu. Také bolo vysvedčenie slovenského tímu na Euro 2020.

Väčšina odborníkov kritizuje najmä chýbajúcu ofenzívnu kvalitu slovenského tímu. Patrí k nim aj Ľubomír Moravčík.

Naša hra už nikoho nebaví, tvrdí Moravčík

„Snažili sa držať loptu, aby eliminovali súpera. Na viac táto reprezentácia nemá. Chýba útočná fáza a v nej kvalitní hráči. Máme plán A - hrať zozadu, poctivo brániť a spoliehať sa na protiútok či štandardku. Keď však inkasujeme, neexistuje plán B,“ vyhlásil bývalý reprezentant pre čas.sk.

Prečítajte si aj

5 hviezd, ktoré môžu v Juventuse nahradiť Ronalda

Problém podľa neho spočíva v tom, že nemáme dostatočne široký výber hráčov do národného tímu. Musíme brať len to, čo je k dispozícii. Bez ohľadu na formu či zápasovú vyťaženosť.

„My nevyberáme hráčov. My ich zbierame po Európe, aby sme mohli hrať. Ostatní si vyberajú tých najlepších.“

Moravčík krizizuje defenzívne stavaný herný štýl slovenského tímu, ktorý bráni v hlbokom defenzívnom bloku a spolieha len na protiútoky či štandardné situácie.

„Máme odskúšaný systém, s ktorým sme uspeli v baráži, s Rusmi a s Poliakmi. Tréneri idú vždy podľa toho, čo bolo dobré v minulosti. Náš model je absolútne neatraktívny. Náš štýl hry už nikoho nebaví. Je čas prejsť na iný. Ľudia nenadávajú, že sme prehrali. Ľudia hromžia, že sme nehrali.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: čas.sk

Diskusia

Podobné články