Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kocian: Ak sa v tomto nezlepšíme, nebudeme vyhrávať ani nad Maltou či Cyprom!

BRATISLAVA - Ján Kocian otvorene pomenoval najväčší problém slovenského futbalu. Ak sa toto nezlepší, neporazíme ani Maltu či Cyprus!
Zdroj: 39823
Zdieľajte:

Proti Švédsku ani proti Španielsku Slovensko nedokázalo vystreliť na bránu!

Stručný a jasný fakt, odrážajúci realitu nášho futbalu. Systém je jasný, hrať z hlbokého defenzívneho bloku, spoliehať sa na protiútoky.

Ako sme sa presvedčili na Euro 2020, moderný futbal je niekde inde.

Vlak ušiel, takýmto štýlom nebudeme vyhrávať ani s Maltou

V podobnom duchu sa vyjadroval aj bývalý reprezentačný tréner Ján Kocian v hodnotení slovenského účinkovania na turnaji pre šport.sk.

Jasne pomenoval najväčší slovenský problém.

„Podľa môjho názoru vieme, že dokážeme hrať v dobrej defenzíve a kaziť súperovi rozohrávku. Čo nám nejde, tak to je hra dopredu. Je to našim dlhodobým problémom.

Pokiaľ v tomto smere nenastane zlepšenie, tak nebudeme len dostávať od súperov ako Španielsko 4 alebo 5 gólov, ale nebudeme ani schopní vyhrávať nad Maltou či Cyprom. Myslím si, že sa na tom v reprezentácii dlho nepracovalo.

Skôr sa budovala defenzíva a vychádzanie z tvrdého bloku do protiútokov. Na tom bola naša hra postavená posledných 5 alebo 6 rokov. Jednoducho vlak futbalovej moderny nám viac-menej odišiel.“

Prečítajte si aj

Dúbravka prepísal históriu EURO aj MS: Prvý brankár, ktorému sa stalo toto!

Vplyvom pandémie koronavírusu je reprezentačný program mimoriadne nabitý a nie je čas plakať nad rozliatym mliekom, pretože tento rok sa hrá kvalifikácia o MS 2022 v Katare. Budúci rok príde na rad samotný svetový šampionát.

Ofenzívny problém je hlboko zakorenený a Kocian upozorňuje na to, že sa s nami bude ťahať aj v kvalifikácii na MS.

„Nezvládame prechodovú fázu z defenzívy do ofenzívy. Nevidím vôbec systém, že čo a ako chceme hrať smerom dopredu. Veľmi mi to tam chýba a máme v tom veľký problém. Bude sa to s nami ťahať aj v kvalifikácii o postup na MS 2022. To je to negatívne."

V posledných desiatich medzištátnych zápasoch nula v kolónke strelených gólov slovenského tímu svietila v polovici prípadov - 5. To je priveľa. Hrať len na to, že to "ubetónujeme" do budúcnosti stačiť určite nebude. Pokiaľ sa nezačne pracovať na zlepšení kvality prechodovej fázy a ofenzívy, slovenský futbal bude v náročnej konkurencii stratený.

A to ani nehovoríme o tom, že čoskoro čaká reprezentáciu výrazná generačná obmena. Veteráni to pravdepodobne ešte potiahnu v kvalifikácii MS 2022 a v prípade nepostupu na šampionát sa dá očakávať koniec v reprezentácii viacerých z nich.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články