Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Žiari na EURO: Real Madrid začal rokovania o hviezde Talianska

MADRID - Real Madrid rozbehol rokovania s cieľom získať jedno z najpríjemnejších prekvapení doterajšieho priebehu EURO 2020.
Zdroj: 39793
Zdieľajte:

Predstavitelia Realu Madrid a AS Rímu sa stretli, aby rokovali o možnej dohode pri ktorej by Borja Mayoral zostal v Ríme a "biely balet" by získal ľavého obrancu Leonarda Spinazzolu.

Hviezda EURO 2020 v hľadáčiku Realu Madrid

Real Madrid sa pripravuje na otvorenie letného trhu. Predstavitelia klubu chcú posilniť káder, najmä po tom, čo po 16 rokoch odchádza kapitán tímu Sergio Ramos.

Podľa španielskeho AS sa na juhu Francúzska uskutočnilo stretnutie medzi funkcionárom Rimanov Davidem Lippim, zástupcami Madridu, bývalým športovým riaditeľom Lille Luisom Camposom a jeho pravou rukou Ludovicom Fattizzom.

Leonardo Spinazzola má za sebou výbornú sezónu, je členom základnej zostavy Roberta Manciniho a na EURO 2020 patrí medzi najpríjemnejšie prekvapenia doterajšieho priebehu turnaja. Taliani hladko 3:0 porazili Turecko aj Švajčiarsko.

Borja Mayoral bol v poslednej sezóne v Ríme na hosťovaní z Madridu. Na konci nasledujúcej sezóny majú Rimania právo kúpiť Mayorala na trvalý prestup za 20 miliónov eur.

Prečítajte si aj

Sergio Ramos: Na tomto to stroskotalo s Realom Madrid! A najpravdepodobnejšia destinácia?

Keďže oba kluby boli tvrdo zasiahnuté pandémiou, posledné stretnutie zástupcov oboch tímov bolo zamerané na potenciálnu dohodu o výmene oboch hráčov. Rimania by tak udržali útočníka, ktorý odohral fantastickú sezónu (17 gólov) a Real by získal Spinazzolu, ktorého vysoko hodnotí jeho krajan a staronový tréner "bieleho baletu" Carlo Ancelotti.

Spinazzola má podľa Transfermarkt hodnotu okolo 26 miliónov eur. Teoreticky by Spinazzola pokryl ľavú stranu po Marcelovi. Po odchode Sergia Ramosa síce prebral kapitánsku pásku, no išlo skôr o dočasné opatrenie.

Real Madrid je naklonený nechať Marcela odísť. V minulej sezóne vypadol zo základnej jedenástky a zarába osem miliónov eur ročne. Ferland Mendy sa stal No. 1 na pozícii ľavého beka. Mladík Miguel Gutierréz z Castilly sa ukázal v závere sezóny vo výbornom svetle a evidentne je pripravený na prvý tím.

Je tu tiež nová posila David Alaba, ktorý hrá primárne na pozícii stredného obrancu, no je schopný nastupovať v prípade potreby aj na ľavej strane.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: AS

Diskusia

Podobné články