Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Český hráč si viazal šnúrky, keď skolaboval ako Eriksen: Musel skončiť s futbalom!

PRAHA - Bude musieť Eriksen po kolapse skončiť s kariérou? Prehovoril Čech, ktorý si prežil niečo podobné na vlastnej koži.
Zdroj: 39762
Zdieľajte:

Mal rovnako 29 rokov ako Christian Eriksen. Český futbalista Petr Malý zažil podobný kolaps, ako dánsky stredopoliar v sobotňajšom stretnutí s Fínskom na EURO 2020.

Čechovi Malému sa vynorili spomienky

Písal sa január 2014. Vtedajší hráč prvoligovej Dukly si viazal šnúrky na kopačkách, keď odpadol. Od tohto momentu už viac nehral.

„Eriksenov kolaps som videl zo záznamu, upozornila ma na to žena. Úprimne, nebolo mi úplne dobre. Zovrel sa mi krk. Spomenul som si na svoj príbeh. Už ako Eriksen začal padať, videl som, že je zle. Nekontrolovateľne prepadával dopredu, čo sa stalo aj mne, šnúrky som si zaväzoval v predklone. Trochu som sa v tom videl," spomínal Petr Malý v rozhovore pre isport.cz.

Malý sa po svojom kolapse od lekárov dozvedel nepríjemnú diagnózu, ktorá mu ukončila aktívnu futbalovú kariéru. Podobná hrozba visí aj nad hviezdnym stredopoliarom, ktorý v tejto sezóne získal s Interom Miláno taliansky titul.

„V tejto chvíli je to zbytočná otázka. Život je len jeden - a mali by sme si ho chrániť ako prvý. Či už sa Christianovi kariéra skončí alebo nie, myslím, že bude rád, že zostal na svete. S obmedzením alebo bez, život je najviac," hovorí po vlastnej skúsenosti bývalý český futbalista.

„Mal som myšlienky na pokračovanie kariéry. Lenže nešlo to. Našli mi arytmogénnu kardiomyopatiu, vzácnu srdcovú vadu. Futbal zakázaný nemám, ale doktori mi ho nedoporučili. Nekopnem si ani s chlapcami na tréningu, nechcem to pokúšať."

Prečítajte si aj

Dánsky tréner na tlačovke so slzami v očiach: Najnovšie správy o Eriksenovi!

Ocenil rýchlu pomoc Kjaera a zdravotníkov

Veľmi hrdinsky sa zachoval kapitán Dánov Simon Kjaer, ktorý okamžite prišiel ratovať odpadnutého kamaráta Eriksena. Zabezpečil, aby mu nezapadol jazyk a mohol voľne dýchať. Následne ho umiestnil do správnej polohy. Je možné, že mu jeho duchaprítomnosť zachránila život.

„Absolútne zásadná bola pomoc kapitána Kjaera, rýchle prerušenie zápasu a okamžitý zásah lekárov priamo na ihrisku. Navyše nemocnica je kúsok od štadiónu. Takto by to asi malo vyzerať," ocenil Petr Malý rýchlosť zasahujúcich pri záchrane dánskej hviezdy.

Malý to vystihol. V tejto chvíli nie je vôbec dôležité, či Eriksen bude alebo nebude pokračovať v kariére. Podstatné je, aby sa dal zdravotne do poriadku a mohol žiť plnohodnotný život.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: isport.cz

Diskusia

Podobné články