Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Dánsky tréner na tlačovke so slzami v očiach: Najnovšie správy o Eriksenovi!

KODAŇ - Najnovšie správy o Eriksenovi! Dánsky tréner prehovoril na tlačovke so slzami v očiach.
Zdroj: 39757
Zdieľajte:

Dánsky futbalový zväz informoval o stave Christiana Eriksena, ktorý skolaboval v závere prvého polčasu stretnutia proti Fínsku na EURO 2020.

Najnovšie správy o Eriksenovi

Dnes ráno sme hovorili s Christianom Eriksenom, ktorý pozdravil svojich spoluhráčov. Jeho stav zostáva stabilizovaný, stále však zostáva v nemocnici na ďalšie vyšetrenie," informoval dánsky zväz na twitteri.

„Hráči a štáb národného tímu dostali psychologickú pomoc a naďalej budú po včerajšom incidente bojovať na turnaji bok po boku."

„Ďakujeme všetkým za slová podpory pre Christiana Eriksena od fanúšikov, hráčov, kráľovských rodín v Dánsku a Anglicku, medzinárodných združení, klubov a ďalších."

Hlavný tréner dánskeho národného tímu Kasper Hjulmand sa rozplakal, keď na tlačovej konferencii hovoril o dramatických momentoch Eriksenovho kolapsu.

„Christian je jedným z najlepších hráčov, ale ako človek je ešte lepší. Bol to veľmi náročný večer, ktorý nám všetkým pripomenul to najdôležitejšie v živote. Sú to dôležité priateľstvá. Sú to ľudia, ktorí sú nám blízki. Sú to naša rodina a priatelia," hovoril dánsky kouč.

„Som veľmi hrdý na tento tím, ktorý sa o seba navzájom stará. Máme pri sebe profesionálnych psychológov. Snažíme sa tento problém vyriešiť a ísť spolu vpred. Ale hráči sú emocionálne zabití."

Prečítajte si aj

Barcelonský klenot ako náhrada za Cristiana Ronalda?

„Každý sa podporuje. Bol to traumatický zážitok. Simona Kjaera to veľmi dojalo a pochyboval som, že bude schopný pokračovať v hre. Snažil sa, ale nedalo sa. Je pre mňa ťažké si vôbec predstaviť, že by som sám potom hral, ​​“cituje YLE Hjulmanda.

Simon Kjaer je kapitánom dánskeho tímu a zachoval sa mimoriadne hrdinsky. Bol to práve on, kto možno zachránil Eriksenovi život. Pribehol k nemu, zabezpečil, aby mu nezapadol jazyk a dal ho do správnej polohy. Neskôr upokojoval rozrušenú a plačúcu priateľku Eriksena, ktorá prišla na ihrisko.

Kjaer v 63. minúte prenechal miesto na ihrisku Jannikovi Vestergaardovi.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: YLE

Diskusia

Podobné články