Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Goffa: Nepáči sa mi alibistický futbal, aký hráme! Inšpirujme sa hokejistami, vyzýva

BRATISLAVA - Vladimír Goffa kritizuje alibistický futbal, ktorý hráme. Mali by sa inšpirovať hokejistami, tvrdí!
Zdroj: 39715
Zdieľajte:

Vladimír Goffa je bývalý tréner a uznávaný futbalový odborník. Nedávno doslova ušiel hrobárovi z lopaty, vyhral niekoľkomesačný boj s Covidom. Šesť dní bol v umelom spánku, schudol 25 kilogramov a dnes sa pomaličky učí znova chodiť.

Goffa kritizuje nudný štýl Slovenska

Napriek týmto ťažkostiam pozorne sleduje futbalové dianie a teší sa na blížiaci európsky šampionát, na ktorom sa v skupine so Španielskom, Švédskom a Poľskom predstaví aj Slovensko.

„Nepáči sa mi, akým štýlom hrá slovenská reprezentácia. Je bezfarebný, bez chuti a bez vône. Hľadáme alibistické riešenia, často smerujeme prihrávky dozadu namiesto do voľného priestoru. Chýba mi takisto väčšia súbojovosť," kritizuje štýl hry slovenského tímu v rozhovore pre Denník Šport.

V generálke na EURO 2020 Slováci hrali bez gólov na pôde Rakúska. V ofenzíve toho veľa nevymysleli. Goffa si myslí, že tréner Štefan Tarkovič by hráčom v ofenzíve mal ponechať viac voľnosti.

Prečítajte si aj

Tá suma vyráža dych! Dortmund pre záujemcov stanovil prestupovú čiastku za Haalanda

„Potrebujeme, aby tréner zmenil naše nastavenie. Musí dať hráčom voľnosť. Myslím si, že máme futbalistov, ktorí by radi hrali smerom dopredu. Keď však majú pokyny podržať loptu, nehrnúť sa do ofenzívy a radšej si pomôcť prihrávkou dozadu, takto to potom vyzerá."

Slováci hrajúci v štýle "účel svätí prostriedky" by podľa neho mali prepnúť vlnu a hrať ofenzívnejšie, odvážnejšie, bojovnejšie a atraktívnejšie aj pre oko diváka.

„Berte to ako môj subjektívny pohľad. Som veľmi sklamaný z toho, čo už dlhšiu dobu predvádzame. Chcel by som vidieť odvážnejšie a ofenzívnejšie Slovensko. Mrzí ma to, no súčasný herný prejav ma necháva chladným a pritom máme veľmi kvalitných hráčov. Ušiel nám vlak, dnes sa hrá iný futbal ako ten, ktorým sa dlhodobo prezentujeme. Dôležité je hrať tak, aby sa to páčilo divákom."

Inšpirujme sa hokejistami

Goffa vyzýva slovenský tím, aby sa inšpiroval hokejistami. Tí s najmladším tímom v histórii po ôsmich rokoch postúpili do štvrťfinále MS. Zanechali výborný dojem, prezentovali sa atraktívnym, moderným štýlom hry. Aktívne napádali, snažili sa hrať rýchlo, nezbavovať sa alibisticky pukov.

„Vôbec nerozumiem hokeju, no z výkonov nášho tímu na majstrovstvách sveta som mal dobrý pocit. Muselo sa to páčiť aj laikovi, lebo z mužstva sršala túžba, srdce a emócia. Alibizmus nechali hráči bokom. Týmto smerom by sme sa mali vybrať aj vo futbale. Hoci za cenu, že nás aj niekto poriadne nakope," vyzýva Goffa.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články