Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Letná revolúcia v Barcelone: Odísť môže až 14 hráčov!

BARCELONA - FC Barcelona sa chystá na rozsiahlu letnú prestavbu. Odísť môže až 14 hráčov!
Zdroj: 39454
Zdieľajte:

Vedenie FC Barcelona už začalo uvažovať nad budúcou sezónou. Prvou vecou, ktorú prezident klubu Joan Laporta musí vyriešiť je budúcnosť hlavného trénera Ronalda Koemana. Holanďan sa dostáva pod čoraz väčší tlak v súvislosti so slabnúcou nádejou na titulové šance Kataláncov. V prípade jeho odchodu sa ale naštrbí možnosť angažovania útočníka Memphisa Depaya.

Barcelonu môže v lete opustiť až 14 hráčov

Nie je však vylúčené, že Koeman zostane na lavičke Barcelony. Má ešte na jeden rok platnú zmluvu. Okrem toho priviedol Kataláncov k zisku Copa del Rey a do poslednej chvíle Barcelona bojuje o double. Navyše do tímu zapracoval niekoľko perspektívnych mladých hráčov, čo sa cení.

Mundo Deportivo píše, že v Barcelone sa chystá v lete veľká prestavba a z Nou Campu môže odísť až 14 hráčov!

O nepriaznivej finančnej situácii Barcelony už čvirikajú aj vrabce na streche. Preto ak chcú Katalánci v lete nakupovať nové posily, musia v prvom rade predávať.

Medzi neželaných hráčov, ktorí môžu v lete z klubu odísť patria: Philippe Coutinho, Samuel Umtiti, Miralem Pjanic, Martin Braithwaite, Junior Firpo, Neto a Matheus Fernandes. Coutinho, Umtiti a Pjanic nielenže sklamali výkonmi, ale navyše ich vysoké platy výrazne zaťažujú klubovú pokladnicu.

Prečítajte si aj

Weiss si odchytil nespokojného Greifa: Toto som mu povedal medzi štyrmi očami!

FC Barcelona sa vzhľadom k nepriaznivej finančnej situácii bude v lete pozerať prioritne po voľných hráčoch. V najužšom zozname plánovaných posíl sú Eric Garcia, Memphis Depay, Giorginio Wijnaldum a Sergio Aguero.

Súčasťou barcelonskej revolúcie bude aj rozhodnutie kapitána Lionela Messiho o svojej budúcnosti. Hviezdnemu Argentínčanovi končí zmluva a stále nepriložil pero na papier. Nejde mu o peniaze, najmä o to, aby mu vedenie predstavilo víťazný projekt.

Messi je spokojný s progresom mladých hráčov, ale napriek tomu požaduje od vedenia príchod elitných hráčov, aby sa zvýšili šance Blaugrana na získavanie trofejí. Dokonca je ochotný vzdať sa časti svojho platu, aby financie umožnili Barcelone nákup hviezdnych mien.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Mundo Deportivo

Diskusia

Podobné články