Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Výprask Slavie pripravil Čechov o jedno miesto v pohárovej Európe: Klub sa ale kráľovsky nabalil

PRAHA - Smutná bodka za parádnou jazdou. Výbuch Slavie pripraví Čechov o jedno miesto v pohárovej Európe. Ale klub sa poriadne nabalil - pozrite ako
Zdroj: 39216
Zdieľajte:

Slavia Praha si priviezla z úvodného štvrťfinále Európskej ligy remízu 1:1 na pôde Arsenalu Londýn a solídnu východiskovú pozíciu pred domácou odvetou. No v tej prišiel výbuch. Zverenci Jindřicha Trpišovského po slabom výkone prehrali 0:4.

Výbuch Slavie pripravil Česko o jedno miesto v pohárovej Európe

Ich koniec znamená, že český futbal príde o jednu miestenku v kvalifikácii Ligy majstrov od sezóny 2022-23. Do pohárovej Európy tak prvýkrát od sezóny 2014-15 pôjdu len štyri české tímy.

V rebríčku koeficientov potrebovali Česi uhrať kľúčovú 15. pozíciu, ktorá by im ako posledná zaistila päť miesteniek v pohárovej Európe. To by však Slavia musela postúpiť do finále Európskej ligy. Nebola od toho ďaleko. No výbuch s Arsenalom tieto sny zmietol.

V praxi to znamená, že v sezóne 2022-23 budú mať Česi v kvalifikácii Ligy majstrov namiesto dvoch tímov len jeden - majstra z predošlej sezóny.

Prečítajte si aj

Neymar už má jasno: Vie, čo bude robiť po skončení kariéry

Slavia prišla o 65 miliónov českých korún, ktoré by zinkasovala za prípadný postup do semifinále Európskej ligy. V tomto smere ale aktuálny český líder smútiť vôbec nemusí. Vďaka fantastickej tohtosezónnej jazde v pohárovej Európe sa parádne nabalil.

Len po športovej stránke zarobila 404 miliónov českých korún, čo je v prepočte zhruba 15,5 milióna eur. A túto čiastku ešte navýši podiel z market poolu a ďalšie príjmy.

Prehľad príjmov Slavie v pohárovej Európe:

účasť v play off Ligy majstrov - 135 miliónov českých korún (CZK)

účasť v skupine Európskej ligy - 79 miliónov CZK

prémie za 4 výhry v skupine EL - 62 miliónov CZK

postup do vyraďovacej časti EL - 13,5 miliónov CZK

bonus za 2. miesto v skupine EL - 13,5 mil. CZK

postup do osemfinále EL - 30 miliónov CZK

postup do štvrťfinále EL - 40 miliónov CZK

bonus za klubový koeficient - 31 miliónov CZK

spolu - 404 miliónov CZK

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články