Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slaviu roznášajú anglické médiá v zuboch: Nepokľakli! Vracajú úder za vyšetrovanie Kúdelu

LONDÝN - Anglické médiá sa pustili do Slavie za to, že nepokľakla pred úvodným výkopom: Pomsta Čechov za vyšetrovanie Kúdelu!
Zdroj: 39159
Zdieľajte:

Slavia Praha sa rozhodla nepokľaknúť v rámci podpory boja proti rasizmu v iniciatíve Black Lives Matter. Pred úvodným výkopom štvrťfinálového stretnutia Európskej ligy na pôde Arsenalu Londýn sa český tím rozhodol uprednostniť chytenie okolo ramien.

Anglické médiá kritizujú Slaviu za nepokľaknutie

Spoločné objatie hráčov avizoval klub už pred samotným zápasom. Rozhodca Andreas Ekberg ale pre toto gesto nemal pochopenie. Prišiel za hráčmi a rozohnal ich na svoje pozície. Zatiaľčo sám sa pokľaknutím pridal k domácim hráčom Arsenalu.

Britský denník Daily Mail sa poriadne obul do Slavie za to, že hráči pred stretnutím nepokľakli.

„Slavia Praha odmietla pokľaknúť a namiesto toho pred zápasom s Arsenalom STÁLA, zatiaľčo česká strana vracia úder kvôli vyšetrovaniu kvôli údajnému rasizmu dištancovaného Ondřeja Kúdelu proti Glenovi Kamarovi," píše spomínaný denník.

Narážal pritom na incident z predošlého kola proti Glasgowu Rangers, keď mal v odvetnom súboji Kúdela rasisticky uraziť Kamaru. Ten ho mal po zápase v útrobách štadiónu fyzicky napadnúť.

Slavia v úvodnom štvrťfinále na pôde Arsenalu uhrala cennú remízu 1:1 a pred domácim odvetným súbojom je vo výhodnej pozícii. Slovenský reprezentant Jakub Hromada odohral prvý polčas. Zverenci trénera Jindřicha Trpišovského neprehrali už 22 súťažných zápasov v rade, z toho 16 doviedli do víťazného konca.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Daily Mail

Diskusia

Podobné články