Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Suslov do slávneho Ajaxu? Veľavravné slová, ktoré mu po vzájomnom súboji povedali tréneri!

AMSTERDAM - Veľavravné slová trénerov Ajaxu Tomášovi Suslovovi po vzájomnom zápase. Čaká ho veľký prestup?
Zdroj: 39060
Zdieľajte:

Tomáš Suslov má len 18 rokov, no začína sa presadzovať v slovenskej reprezentácii. Na klubovej úrovni žiari v drese holandského Groningenu.

Veľavravné slová trénerov Ajaxu

Pravidelne nastupuje v základnej jedenástke. Strelil dva góly, no našiel sa v pozícii tvorcu hry. S piatimi asistenciami je najlepší v tíme vedno s Nórom Larsenom a Švédom Gudmundssonom. Priemerne vypracuje 2,6 šance na zápas pre spoluhráčov a v tejto štatistike patrí k najlepším v Eredivisie.

Niet divu, že o mladučkého Slováka začína byť záujem po celej Európe. Viac prezradil jeho agent Richard Čech z Čech players agency v rozhovore pre Denník Šport.

„Na Tomáša neprišla žiadna konkrétna ponuka, a teda nevedieme žiadne rokovania, ale… Pred mesiacom po stretnutí Ajax - Groningen prišli za Tomášom tréneri Ajaxu. Pogratulovali mu k výbornému výkonu a čo-to naznačili vetou: Dúfame, že sa čoskoro uvidíme."

Wolves a Marseille evidujú Suslova vysoko na svojich zoznamoch

Richard Čech priznal, že priamo od skautov francúzskeho Marseille a anglického Wolverhamptonu sa mu dostalo do uší, že meno Tomáš Suslov figuruje na popredných pozíciách potenciálnych posíl.

Veľkým problémom niektorých talentovaných mladých slovenských hráčov v minulosti bolo, že vyleteli priveľmi rýchlo. Zvolili prestup do väčších klubov, kde nehrávali a ich hviezdy postupne hasli. Suslov spoločne so svojím agentom takto dopadnúť rozhodne nechce.

„Nechceli sme ísť cestou veľkých klubov a veľkých líg, čo sa ukázalo ako správne, a nechceme urobiť unáhlený krok ani teraz. Chceme pre Tomáša klub, kde bude mať najväčšiu šancu hrávať a bude primeraný jeho veku a aktuálnym skúsenostiam. Absolútne nevidím žiadny problém, ak by mal aj ďalšiu sezónu absolvovať v Groningene. Vytvoril si v tíme výbornú pozíciu, je veľmi obľúbený, má skvelé zázemie a v budúcej sezóne si možno zahrá v pohárovej Európe. Nič mu tam nechýba k napredovaniu.“

Prečítajte si aj

VIDEO Brankár len rozhadzoval rukami: Vavro mohol odčiniť vlastenec, zahodil veľkú príležitosť

Hodnota stúpa

V tejto sezóne bola séria, keď Groningen v piatich zápasoch v rade nedal gól, v ktorom by nemal prsty Tomáš Suslov. V tom čase písali v Holandsku o brilantnom raste.

Suslov nechýbal v nominácii trénera Štefana Tarkoviča na marcový zraz v rámci úvodu kvalifikácie o postup na MS 2022. Dostal šancu v základnej jedenástke proti Malte a patril medzi našich najlepších hráčov.

Vďaka výborným výkonom v drese Groningenu, ktorý je v holandskej lige šiesty a drží miestenku do play off o Európsku ligu a aj vďaka tomu, že začína hrávať za reprezentačné "áčko" jeho kredit a hodnota stúpajú.

„Aj preto sme sa pred týždňom ozvali vedeniu klubu, aby sme si spolu sadli a prerokovali Tomášovu situáciu. Teda, aby ho klub náležite ohodnotil a vylepšil mu aktuálny kontrakt,” prezrádza agent.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články