Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Jurkemik: S týmto futbalom len otravujú ľuďom život! Treba dať šancu mladým

BRATISLAVA - Bývalý reprezentačný tréner Ladislav Jurkemik reaguje na nevydarený štart kvalifikácie MS 2022
Zdroj: 39060
Zdieľajte:

Od úvodného dvojzápasu na Cypre a doma s Maltou sa očakával zisk šiestich bodov. Namiesto toho má slovenská reprezentácia na konte len dva po dvoch remízach a bezduchých výkonoch.

Prechádzka po ihrisku

Bývalý reprezentačný tréner Ladislav Jurkemik v rozhovore pre šport.sk priniesol svoj pohľad na vec a ako u neho býva zvykom, vyjadroval sa absolútne otvorene.

„Pokračovali v tom, čo začali na Cypre - žiadny prístup k futbalu. Prechádzka po ihrisku. Nemalo to nič spoločné s futbalom a ani reprezentáciou. Takto sa nereprezentuje krajina, fanúšikovia, či ľudia, ktorí sa na zápas pozerajú a ktorí fandia Slovensku. Už po zápase s Cyprom som povedal, že je to futbal bez záujmu a srdca. Títo chlapci vôbec nerobia dobré meno Slovensku. S futbalom, aký hráči predviedli v posledných dvoch zápasoch, ľuďom len otravujú život."

„Nepotrebujeme dvadsať unavených hráčov, ktorí nemajú chuť hrať futbal. Hoci sa bijú do pŕs, že idú dať zo seba všetko, no opak je pravdou. Momentálne robia Slovensku iba hanbu. Futbal je o behaní a o ochote behať. Títo hráči sa len prechádzajú a posúvajú zodpovednosť jeden na druhého."

Jurkemik dlhodobo hovorí o tom, že najväčší problém slovenského futbalu spočíva v lige. Kritizuje, že zahraniční legionári dostávajú priestor v kluboch na úkor mladých hráčov, ktorí sa tak nemajú kde kvalitne rozvíjať a negatívne sa to prejavuje na výkonoch a výsledkoch reprezentácie.

Prečítajte si aj

VIDEO Neuznali mu jasný víťazný gól v 93. minúte! Nazúrený Ronaldo odhodil kapitánsku pásku a odišiel z ihriska

Treba otvoriť dvere mladším

Bývalý reprezentačný tréner volá po generačnej obmene. Podľa názoru Jurkemika by mali dostávať výraznejší priestor v národnom tíme mladší hráči.

„Podľa môjho názoru je to najmä o generačnom probléme. Starší hráči, ktorých máme v mužstve, nemôžu predsa hrať do päťdesiatky. Pozrime sa len na takého Dávida Strelca. V Slovane dostane príležitosť na 10 až 15 minút, potom sa dostane na ihrisko v reprezentácii a hneď donesie nový vietor. A to len preto, lebo chce hrať. Takýchto talentov máme viac, lenže sedia na lavičke a sledujú, ako po ihrisku behajú legionári. To je obraz nášho futbalu."

„Keď nechcú hrať hráči, ktorí sú tam teraz, tak je potrebné otvoriť dvere mladším. Videli ste to na príklade Strelca, Róberta Boženíka alebo Tomáša Suslova. Šla z nich energia a sú to hráči z výberu do 21 rokov. Dajme príležitosť aj ďalším. Čo na tom môžeme stratiť?"

Tretí zápas kvalifikácie o postup na MS 2022 odohrá slovenská reprezentácia v utorok doma proti Rusku, ktoré má na konte dve výhry a šesť bodov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články