Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

10 hviezdnych futbalových tučkov vrátane slovenskej legendy

BRATISLAVA - Predstavujeme 10 hviezdnych futbalových tučkov, vrátane slovenskej legendy
Zdroj: 2321
Zdieľajte:

Pripomeňme si desať skvelých futbalistov, ktorých postava možno nevyzerala ako typická predstava o tele profesionálnych športovcoch, no na ich výkonoch to neubralo. Práve naopak.

Ladislav Petráš

Legenda česko-slovenského futbalu. Hneď v prvej ligovej sezóne sa stal najlepším strelcom (1968-69). V ročníku 1974-75 tento úspech zopakoval. V roku 1970 si zahral na MS a v roku 1976 bol členom zlatého tímu na ME v Belehrade.

Paul Gascoigne

Anglický búrlivák, ktorý mal veľké problémy so životosprávou, alkoholom aj nadváhou. Napriek tomu sa 57-násobný reprezentant Anglicka nezmazateľným písmom zapísal do dejín svetového futbalu.

Ailton

Brazílsky útočník sa napriek viditeľnej nadváhe stal v roku 1998 najdrahšou posilou Werderu Bremen. V roku 2004 bol dokonca najlepším strelcom nemeckej Bundesligy. Čo tam po tom, že si z neho fanúšikovia uťahovali kvôli pár kilečkám na vyše.

Christian Vieri

Jednému z najlepších útočníkov v dejinách Talianska pribúdali nielen góly, ale aj kilá. Dvadsať rokov na scéne, 476 zápasov a 236 gólov. Legenda a postrach brankárov.

Ferenc Puskás

Maďar považovaný za jedného z najlepších futbalistov všetkých čias. V drese Realu Madrid vybojoval trikrát v rade titul v Pohári majstrov európskych krajín, obdobe dnešnej Ligy majstrov. Ani kilá navyše mu nezabránili stať sa futbalovým géniom.

José Luis Chilavert

Paraguajský brankár, ktorý naháňal súperom strach. Nielen skvelými výkonmi v bránke, ale počas svojej kariéry strelil 67 gólov! A okrem toho budil rešpekt svojou mohutnou postavou a zlovestným výrazom v tvári. Často zahrával penalty a priame kopy. Prezývali ho "buldob", bol známy výbušnou povahou.

Pavel Horváth

Napriek tomu, že mal tento Čech nejaké tie kilá navyše, patril k najkreatívnejším hráčom ČR za posledné dve dekády. Zo svojej nadváhy si sám častokrát uťahoval. Fyzickú stránku nahrádzal futbalovým umom, anticipovaním a skvelou technikou.

Prečítajte si aj

Krásna priateľka poslala hviezdu Tottenhamu k vode: Dôvod? Priveľa času trávil hraním Fortnite

Diego Maradona

Ďalšia svetová futbalová legenda, ktorá rozhodne nedisponovala športovou postavou. Bol to maličký, podsatitý, zavalitý génius, ktorý však dokázal svojím umením a technikou zamotať všetkých protihráčov.

Ronaldo

Legenda. Inšpirácia pre mnohých mladých futbalistov. Jeden z najlepších útočníkov všetkých dôb. Nedávno ho Zlatan Ibrahimovič označil za najlepšieho hráča všetkých čias. Záľuba v párty živote, dobrom jedle, choroba štítnej žľazy a množstvo zranení sa postupne odrazili na jeho postave a kilogramov navyše.

Adriano

Brazílčania vo všeobecnosti majú obrovský futbalový talent, no nie sú práve najdisciplinovanejší. Častokrát sa to odráža na ich nadbytočných kilách. Adriano je ďalším žiarivým príkladom. Mal obrovský talent, no svoj potenciál nedokázal nikdy naplniť. S Interom Miláno vyhral 4-krát titul v Serii A dvakrát taliansky pohár. Nielen nadbytočné kilá, ale aj množstvo prešľapov sprevádzalo jeho kariéru.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články