Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Analýza zápasu FC Barcelona - PSG: Messi poodhalil pravdu, Mbappe prepísal históriu

BRATISLAVA - Futbalisti Paríža St. Germain vstúpili do vyraďovacej fázy Ligy majstrov 2020/2021 vysokým víťazstvom 4:1 na ihrisku FC Barcelona.
Zdroj: 38712
Zdieľajte:

Včera bol na programe osemfinálový zápas Ligy majstrov medzi španielskym veľkoklubom FC Barcelona a francúzskym Paríž PSG.

Prečítajte si aj

Analýza zápasu Slávia - Leicester: Taktická bitka všetkých fanúšikov prekvapila

Analýza zápasu

1. zápasy osemfinále Ligy majstrov 2020/2021:

FC Barcelona - Paríž St. Germain 1:4 (1:1)

Góly: 27. Messi (z 11 m) - 32., 65. a 85. Mbappe, 70. Kean. Rozhodoval: Kuipers (Hol.), ŽK: Gueye (PSG)

FC Barcelona zostava

Katalánci nastúpili na zápas v tradičnom rozstavení 4-3-3. Barcelone chýbali Coutinho, Fati a Sergi Roberto.

Paríž PSG zostava

PSG nastúpil na Camp Nou bez dvojice zranených ofenzívnych ťahúňov Neymara a Di Mariu.

Po odpískaní úvodného hvizdu hostia z Paríža zvolili vyčkávaciu taktiku a ani hráči katalánskeho giganta sa na začiatku zápasu nikam neponáhľali.

V 14. minúte sa v prvej príležitosti ocitol Griezmann, nabehol si na kolmicu do súperovej šestnástky, Navas mu však zmenšil strelecký uhol a nepustil loptu za svoj chrbát. Pri tejto akcii treba pochváliť aj dobrú obrannú prácu Kimpembeho.

Prečítajte si aj

Rooney: Berie emócie z momentu! Bez VAR aj s chybami rozhodcov bol futbal lepší

Prísny penaltový verdikt?

V 28. minúte de Jong spadol v šestnástke hostí po súboji s Kurzawom, rozhodca ukázal na biely bod a jeho prísny "penaltový" verdikt potvrdil aj VAR. Messi z jedenástky nekompromisne zavesil, dlho sa však so spoluhráčmi z vedenia netešil.

Deň otvorených dverí v obrane domácich

Parížania o štyri minúty vymysleli rýchlu akciu po osi Verratti - Kurzawa. Taliansky záložník Marco Verratti geniálne našiel Mbappeho.

Následne sa francúzsky útočník geniálne preštrikoval medzi Sergiom - Piquem a zblízka nedal ter Stegenovi šancu - 1:1. Obrana domácich v tomto prípade úplne zlyhala.

Fantastický hokejový zákrok Ter Stegena

V druhom polčase pokračoval rušný futbal. Mierne navrch mali hostia, keď zatlačili domácich. Kurzawa si s Mbappem vzápätí vymenili pozície. Krížny pokus francúzskeho útočníka ter Stegen vyrazil končekmi prstov na roh.

Prečítajte si aj

VIDEO Ostrá hádka Griezmanna a Piquého priamo na trávniku! Padali aj nadávky

Zlom zápasu - jasná ruka Keana

Zlomový moment prišiel v 61. minúte zápasu, po tom ako sa Jordi Alba snažil prihrávať svojím spoluhráčom, keď Kean zahral rukou tesne za hranicou pokutového územia.

Zlé pokrytie Florenziho - zlyhanie Jordiho Albu

Na obrázku vidieť, koľko priestoru mal pravý obranca Florenzi aby niečo vymyslel. Jordi Alba sa nachádzal niekde úplne inde a Talian mal dostatok priestoru adresovať loptu Icardimu.

Akcia pokračovala zlým odkopom Piqueho, ktorý neodvrátil center Florenziho. Obranca Dest nepochopiteľne loptu nezahral do bezpečia a Mbappe druhej vlny poslal loptu do odkrytej časti bránky - 1:2.

Prečítajte si aj

L´Equipe: PSG predá Mbappého, aby mohol získať Messiho

Ako nôž cez maslo

Útočník hostí mohol o malú chvíľu skompletizovať hetrik. Najskôr sa poľahky uvoľnil cez obrancov Desta a Piquého, no následne mu radosť prekazil brankár domácich ter Stegen.

S chuťou hrajúci hostia súpera vôbec nešetrili, Paredes z priameho kopu zakrútil loptu na zadnú žrď a úplne voľný Kean zvýšil už na 3:1.

Hetrik Mbappeho

Zo strany PSG to ešte nebolo všetko. Mbappe napokon v 85. minúte zavŕšil hetrik, keď technickou strelou zakončil brejk troch proti dvom - 1:4. Paríž aj jeho zásluhou pôjde do odvety s luxusným náskokom.

Hrdinovia zápasu

1. Mbappé (+ 267)

Obrancovia Barcelony si s ním nevedeli rady. Strelil hetrik a bol nezastaviteľný.

2. Verratti (+ 242)

Výborná kontrola v strede poľa. Bol najlepším stredopoliarom v zápase.

3. ter Stegen (+333)

Nemohol za žiadny inkasovaný gól. Predviedol výborný zákrok za vyrovnaného stavu 1-1.

VIDEO zo zápasu

Prečítajte si aj

VIDEO 10 rokov od ukončenia kariéry Ronalda a 10 najpamätnejších gólov brazílskeho fenoména

Nejasná situácia ohľadom Messiho

Po včerajšej prehre 1:4, budú musieť Katalánci v odvete zapnúť na plné obrátky. Hrozí priam najhorší scenár, že ak Barcelona nezíska trofej, tak Messi opustí klub.

Prečítajte si aj

FOTO Tatran Čierny Balog zaujal britský The Sun: Zaujímavé spestrenie pre fanúšikov!

Napísali o zápase zahraničné médiá

Dvadsaťdvaročný útočník sa stal vôbec prvým hráčom, ktorý podľa AFP zaznamenal hetrik proti Barcelone vo vyraďovacej fáze najprestížnejšej európskej súťaže. "Mbappe predviedol úžasný výkon, no impozantnú silu ukázal celý tím," napísal L'Equipe, ktorý nezabudol pripomenúť sezónu 2016/17. Vtedy Parížania taktiež v osemfinálovej fáze súťaže zdolali Kataláncov v prvom zápase 4:0, no v druhom na ihrisku súpera prehrali 1:6 a vypadli. "Ak sa PSG nepodarí postúpiť do štvrťfinále, bude treba zrušiť futbal," zverejnil francúzsky denník.

Superlatívmi na adresu Francúza nešetril ani španielsky denník Marca. "Kylian Mbappe sa prehnal Camp Nou a zničil ho ako hurikán. Jeho výkon sa zapíše do pamäti naveky. Barcelona bola svetelné roky ďaleko od dominancie, ktorou deprimovala starý kontinent," napísalo médium sídliace v Madride.

Prečítajte si aj

Nočný osemhodinový spánok? Zabudnite! Cristiano Ronaldo spáva po vzore slávneho vynálezcu

Barcelonské Mundo Deportivo tiež nenašlo miernejšie slová pre výsledok katalánskeho veľkoklubu. "Barcelona bola veľmi, veľmi ďaleko od výkonu, ktorý treba pre Ligu majstrov. Mbappe zničil Camp Nou."

Britské periodiká zápas označili za definitívny koniec éry dominancie Lionela Messiho. "Dlhé roky najlepší futbalista na planéte Messi pôsobil oproti Mbappemu ako hráč nižšej úrovne. Elektrizujúci Francúz je v 22 rokoch pripravený prevziať od Argentínčana kráľovskú korunu," napísal The Sun. "Mbappe predviedol jeden z najúžasnejších hetrikov za uplynulé roky, zatiaľčo Messi zhasol ako žiarovka. Na tento zápas sa bude spomínať, ako na ten, v ktorom Francúz strhol Argentínčanovi z hlavy korunu," zverejnil článok v podobnom duchu aj Daily Telegraph.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články