Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO 10 rokov od ukončenia kariéry Ronalda a 10 najpamätnejších gólov brazílskeho fenoména

RIO DE JANEIRO - 10 rokov ubehlo od ukončenia kariéry Ronalda. Pripomeňme si 10 jeho najpamätnejších gólov
Zdroj: 34927
Zdieľajte:

Ronaldo navždy zostane v srdciach futbalových fanúšikov. Zaradil sa medzi najlepších hráčov histórie. Vo februári 2011 vo veku 34 rokov po zdravotných problémoch ukončil svoju úspešnú kariéru.

Ako 17-ročný začínal kariéru v brazílskom Cruzeiro. Veľkú stopu zanechal v Európe, pôsobil v Eindhovene, FC Barcelone, Inter Miláno, Real Madrid a AC Miláno. Na sklonku kariéry sa vrátil do Brazílie.

Dvakrát vyhral s Brazíliou MS - podarilo sa mu to v rokoch 1994 a 2002.

Prečítajte si aj

Marek Hamšík do Ruska? Záujem hlási Ďuricov bývalý klub

Počas 18-ročnej kariéry strelil za kluby a reprezentáciu dovedna 296 gólov. Pri spomienke na 10. výročie ukončenia jeho kariéry sme vybrali 10 z najkrajších a najpamätnejších gólov brazílskeho Ronalda.

10 rokov od ukončenia kariéry Ronalda a 10 najpamätnejších gólov

Parádna pätička v drese Eindhovenu v stretnutí proti Arnheimu v roku 1995 musí mať v tomto výbere svoje miesto.

V roku 1996 strelil v drese FC Barcelona proti Valencii svoj prvý hetrik v španielskej La Lige. Všetky tri kúsky boli po nádherných individuálnych prienikoch, ale najmä ten tretí stojí za obdiv.

Demonštrácia Ronaldovej sily a techniky prišla v prípravnom stretnutí pred olympiádou 1996, keď zažiaril v brazílskom drese proti Dánsku. Selecao vyhrali 5:1, Ronaldo pečatil skóre, keď pomotal hlavy dvom dánskym obrancom a zavesil do horného rohu.

V roku 1996 prišla jeho parádna gólová jazda od polovice ihriska v ligovom stretnutí proti Compostele.

Parádne zrýchlenie a individuálna akcia Ronalda, ktorý elegantne preloboval padajúceho brankára v stretnutí proti Ghane na olympiáde v Atlante v roku 1996

Semifinále Pohára UEFA v roku 1998. Ronaldo žiaril v Interi Miláno a v stretnutí proti Spartaku Moskva predviedol parádnu individuálnu akciu, pri ktorej si musel poradiť nielen s protihráčmi, ale aj ihriskom vyzerajúcim ako práve vyhĺbený kráter.

Rok 2002. Šláger Real Madrid proti Manchesteru United v Lige majstrov. Ronaldo si hetrikom vyslúžil standing ovation od divákov na Old Trafforde. Všetky góly boli parádne, no ten tretí z 25 metrov Fabienovi Barthezovi bol z kategórie výstavných.

O dekádu neskôr (MS v roku 2006) Ghana opäť na vlastnej koži pocítila nebezpečenstvo hroziace od Ronalda. Parádny šprint po prihrávke Kaku, brankár Kingson zostal v role štatistu. Len päť minút trvalo brazílskemu fenoménu, aby otvoril skóre takýmto parádnym spôsobom.

Bleskovým úderom z diaľky otváral Ronaldo skóre milánskeho derby v roku 2007. Už v drese AC Miláno ukázal svojmu bývalému klubu, čoho je stále schopný.

Aj keď na sklonku kariéry už ubúdalo z jeho raketovej rýchlosti a elektrickej výbušnosti, gólové inštinkty stále mal. Dokázal to v roku 2016 v drese Corinthians v rozlúčkovom zápase parádnym lobom proti Santosu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články