Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Návrat Jendrišeka do reprezentácie? Tréner Tarkovič to povedal jasne

BRATISLAVA - Dá nabitý reprezentačný rok väčšie šance hráčom z našej ligy? A čo návrat Jendrišeka do národného tímu? Tréner Tarkovič to povedal jasne
Zdroj: 38232
Zdieľajte:

Návrat Erika Jendrišeka na Slovensko rezonoval uplynulý týždeň v slovenských médiách. Dohodol sa na spolupráci s FC Nitra. Zlákal ho bývalý agent, ktorý aktuálne sedí vo vedení klubu spod Zobora.

Návrat Jendrišeka do repre? Má to vo vlastných rukách

Je reálny návrat 34-ročného bývalého reprezentanta, ktorý si zahral aj na MS 2010, do národného tímu?

„S Erikom máme korektný vzťah, pre reprezentáciu odviedol veľa. Keď pôsobil v Grécku, osobne som ho skautoval. Mám radosť z každého hráča s ambíciou pomôcť reprezentácii. Všetko bude závisieť od jeho športovej formy. Pristúpim k marcovej nominácii maximálne zodpovedne, vyberiem hráčov s najoptimálnejšou výkonnosťou,” vyhlásil jasne tréner Štefan Tarkovič pre šport.sk.

Skúsený futbalista tak má šancu zabojovať svojimi výkonmi o návrat do reprezentačného dresu, ktorý mal na sebe naposledy v máji 2014.

Prečítajte si aj

Škrtel to už nevydržal! Drsná reakcia na zahraničné správy o tom, že zvažuje koniec

Nabitý rok dáva šancu hráčom z našej súťaže

Kvalifikácia na MS, k tomu EURO. Slovenskú reprezentáciu čaká veľmi náročný rok s nabitým programom a preto tréner Tarkovič monitoruje až 50 hráčov. Priznáva, že sú medzi nimi aj futbalisti z najvyššej slovenskej súťaže.

„Úroveň slovenskej ligy v porovnaní s medzinárodnou konfrontáciou nie je optimálna. Nemáme k dispozícii prípravné zápasy na vyskúšanie, či sú hráči z domácej súťaže pripravení byť prínosom. To platí pre mladšie ročníky, Jendriška spoznávať nepotrebujeme. Otázka je, či Fortuna liga dostatočne preverí jeho výkonnosť," zamyslel sa Tarkovič.

Slovenská reprezentácia má nedostatok kvalitných alternatív najmä na pozícii útočníka. Adam Nemec v novembri odmietol Tarkovičovu ponuku na reprezentačný návrat. Róbert Boženík je dlhodobo zranený a je otázne kedy a v akej forme sa vráti na trávniky.

Logicky sa teda natískajú zaujímavé alternatívy zo slovenskej súťaže. Filip Balaj zo Zlatých Moraviec je s 11 gólmi spoločne so Zsoltom Kalmárom z Dunajskej Stredy najlepším strelcom ligy. Dávid Strelec je v Slovane so siedmimi zásahmi tretím najlepším strelcom po legionároch Rafaelovi Rataovi (9) a Davidovi Holmanovi (8). Celkovo je v lige 10. najlepším kanonierom.

„Nebudem menovať adeptov, aby som na niekoho nezabudol a nepodnietil diskusiu. Robíme podrobný skauting približne 50 hráčov, sú medzi nimi aj fortunaligisti. Záleží na konkrétnej pozícii. Ak v kvalitnejších zahraničných kluboch nemáme adeptov, ktorí hrajú pravidelne, do poradovníka vstupujú aj hráči z domácej súťaže. Pre mňa sú najdôležitejšie faktory charakter, momentálna forma a kvalita hráča," dodal reprezentačný tréner.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články