Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Dúbravka a Rodák? Keď budete mať takých kvalitných gólmanov, tak v Česku sa začneme hanbiť, tvrdí legenda

PRAHA - Česká brankárska legenda chváli Dúbravku s Rodákom. Keď budete mať takých kvalitných gólmanov, tak sa v Česku začneme hanbiť
Zdroj: 34899
Zdieľajte:

Jaromír Blažek je českou brankárskou legendou. Pôsobil v národnom tíme a veľké úspechy žal v drese Sparty Praha. Aktuálne si užíva futbalový dôchodok a plánuje v budúcnosti otvoriť si vlastnú brankársku akadémiu.

Česká legenda chváli Dúbravku a Rodáka

Pozorne sleduje futbalové dianie a jeho pozornosti neušli výborné výkony slovenských brankárov Martina Dúbravku a Mareka Rodáka, ktorí pôsobia v kluboch anglickej Premier League.

„Už pred odchodom do Anglicka mal veľké predpoklady. Či už po fyzickej stránke, alebo z hľadiska skúseností, ktoré naberal už od mladého veku. Chytal v kvalitných zápasoch a je to naozaj vidieť. Ak sa človeku zadarí a jeho kariéra postupuje správnym smerom, tak je to ideálne. Ak by sa nezranil, tak je na Slovensku jasnou jednotkou. Či už v reprezentácii alebo v Newcastli,” uviedol Blažek v rozhovore pre šport.sk.

Prečítajte si aj

Rozhodujúce stretnutie pripravené! Dohodne sa Lobotkov prestup už tento týždeň?

Aktuálne sa Dúbravka vracia do hry po niekoľkomesačnej absencii spôsobenej zraneniami. Bude bojovať o návrat do pozície jednotky v reprezentácii aj na klubovej úrovni, kde sa svojej šance chopil Karl Darlow. Dúbravka dostal šancu cez víkend v FA Cupe na ihrisku Arsenalu. V riadnom čase neinkasoval od nebezpečného súpera ani gól, no Newcastle napokon prehralo 0:2 po predĺžení.

V Česku sa asi začneme hanbiť, tvrdí Blažek

Blažek registruje aj Mareka Rodáka, ktorý výborne zaskočil Dúbravku v reprezentácii pri jeho nedávnej absencii. Gólman, ktorý v uplynulej sezóne vychytal Fulhamu postup do Premier League, sa mu taktiež veľmi pozdáva.

„Toto meno som vnímal a zaregistroval až v momente, keď som ho videl chytať proti Českej republike. Mám pocit, že to bolo v Plzni. Osobne sa mi dosť pozdával. Fyzicky, vzrastom, ale aj tým, ako zvládol zápas. Predviedol niekoľko skvelých zákrokov a má takisto dobrú rozohrávku nohou. Keď budete mať na Slovensku takých kvalitných gólmanov, tak v Česku sa začneme trochu hanbiť,” vyhlásil Blažek.

Podobne ako Dúbravka aj Rodák je v klube v náročnej pozícii. Tesne pred začiatkom sezóny Fulham angažoval skúseného Alphonsa Areolu a slovenský reprezentant sa ocitol na lavičke. Je však odhodlaný zabojovať o miesto jednotky a vypýtať si miesto v základnej zostave. Nedávno prezradil jedine za akých okolností by zvažoval zmenu dresu.

Cez víkend dostal príležitosť v FA Cupe a na ihrisku QPR vychytal čisté konto a víťazstvo 2:0 po predĺžení. Svojím výkonom určite nasadil trénerovi Parkerovi chrobáka do hlavy. A možno dostane šancu aj v lige.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články