Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kozáka som mal odvolať ešte skôr, vyčíta si Kmotrík! Ani si nechcem predstaviť, kde by sme s ním boli teraz

BRATISLAVA - Nečakané odvolanie Jána Kozáka ml. dlho rezonovalo v médiách. Ivan Kmotrík ml. tento krok neľutuje: Mal som to spraviť skôr! Ani si nechcem predstavovať, kde by sme bez toho teraz boli
Zdroj: 37006
Zdieľajte:

Ján Kozák ml. dotiahol Slovan Bratislava k zisku slovenského double - triumfu v lige aj pohári. Napriek tomu bol krátko po štarte novej sezóny zbavený funkcie.

Kozáka som mal odvolať skôr, vyčíta si Kmotrík

Generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. tento krok spätne rozhodne neľutuje a dokonca si vyčíta, že k radikálnemu rozhodnutiu nepristúpil ešte skôr.

„Dlho si to budem vyčítať a považujem za svoju chybu, že som nepristúpil k trénerskej zmene skôr. Najviac ma mrzí, že som v tomto prípade nekonal ráznejšie a neprijal ešte skôr nepopulárne rozhodnutie. Zrejme by som si to zlízol o to viac, ale mohli sme byť úspešnejší v Európe a to by mi za to stálo," vyhlásil v rozhovore pre šport.sk.

„Som rád, že zmena napokon zafungovala a práca nového trénera sa začína prejavovať na našej hre. Vďaka tomu vedieme ligu s päťbodovým náskokom. Ani si nechcem predstavovať, kde by sme sa dnes bez tejto zmeny nachádzali," dodal.

Slovan je jesenným lídrom súťaže. Má päťbodový náskok pred Dunajskou Stredou. Najlepší útok v súťaži (45 gólov) a zároveň najlepšiu defenzívu (11 inkasovaných gólov). Z osemnástich zápasov prehral len dva a až 14-krát bodoval naplno.

Prečítajte si aj

Dohodnuté! Atlético Madrid sa pokúsi zachrániť kariéru ďalšej hviezdnej "deviatke"

V čase odvolania Kozáka sa hovorilo, že tomu mal predchádzať ostrý konflikt v pohárovom stretnutí na ihrisku Beluše, kde sa Slovan pretrápil k víťazstvu. Kmotrík spätne priznáva, že mal s Kozákom výmenu názorov, ale podľa jeho slov nešlo o nič dramatické.

„Emócie sú súčasť športu a nemajú nič spoločné s osobnými spormi. Nepopieram, mali sme výmenu názorov, no tá je v športe a medzi dospelými ľuďmi normálna. Nebol som spokojný s výkonom, ktorý sme tam podali. Veď nebyť toho, že náš brankár v závere chytil penaltu, mohol ísť zápas do penaltovej lotérie, a reálne by nám hrozilo vypadnutie. Ak si tréner myslel, že to bol výkon hodný Slovana, tak ja si stojím za tým, že nebol. Odmietam však to, čo šírili niektoré médiá. Nedošlo k žiadnemu osobnému či fyzickému napadnutiu či sporu.”

Jarnú časť ligovej sezóny zaháji Slovan v Ružomberku 13. februára 2021. Zverenci trénera Darka Milaniča sa pokúsia nadviazať na šesťzápasovú víťaznú šnúru, ktorou zavŕšili jeseň.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články