Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Galisov kritický pohľad na ligu: Neposúva sa dopredu! Aby nám časom vyrástol nový Dubovský potrebujeme TOTO

BRATISLAVA - Bývalý špičkový futbalista a tréner Dušan Galis otvorene o stagnácii našej ligy. TOTO potrebujeme, aby nám vyrástol nový Dubovský!
Zdroj: 37464
Zdieľajte:

Slovenská liga stagnuje. Taký je názor Dušana Galisa, ktorý úspešne pôsobil v Trnave či Slovane. Určite ho bude zaujímať nedeľňajšie derby medzi týmito dvoma tímami, v ktorých zanechal nezmazateľnú stopu.

Galis o stagnácii našej ligy, čo mu chýba najviac?

V rozhovore pre šport.sk prezradil, prečo sa podľa neho kvalita slovenskej ligy neposúva a čo mu v našej súťaži najviac chýba.

„Tvrdím, že prvá liga sa neposúva dopredu. Chýba mi vyššie tempo, nasadenie. Niektorí legionári nemajú potrebné parametre, nie sú rozdieloví. Stavil by som skôr na mladých hráčov, vybudoval akadémie, aby sa správne podchytili mladé talenty a postupne sa presadili v zostave."

„Aby tu bol citovejší vzťah ku klubu, aby hráči zdravo a s nasadením reprezentovali jeho farby na ihrisku, aj sa k nim hrdo hlásili. Nech nám tu časom vyrastie ďalší Peter Dubovský či Szilárd Németh.“

Jeho tvrdeniu dáva za pravdu aj tohtoročný neúspech slovenských tímov v pohárovej Európe.

Prečítajte si aj

Tarkovič o žrebe: Z tretieho koša radšej tohto súpera ako Rusov

Slovan v kvalifikácii Európskej ligy prekvapujúco nestačil na fínske Kuopio. Aj napriek tomu, že viedol po góle Medveda v predĺžení, inkasoval vyrovnávajúci gól v záverečných sekundách a vypadol po nezvládnutom penaltovom rozstrele.

Dunajská Streda sa s kvalifikáciou rozlúčila hanebne, keď dostala na pôde rakúskeho LASK Linz debakel 0:7.

Žilina v kvalifikácii EL po predĺžení vypadla s waleským TNS.

Bola to skutočná bieda.

Slovenská liga neprodukuje hráčov pre reprezentáciu. To je ďalší nepopierateľný fakt, ktorý odráža nie práve najvyššiu kvalitu súťaže.

Napríklad v nominácii na finále baráže o postup na Euro proti Severnému Írsku boli z našej ligy len dvaja hráči - obaja zo Slovana (brankár Greiff a stredopoliar Weiss).

Zdá sa, že na nového Dubovského zrodeného z našej ligy si ešte dlho počkáme.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články