Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

No a čo, tak si to rozdajme! Igor Demo ma nas*al tak, že som do neho v kabíne hodil tašku, spomína Dušan Galis

BRATISLAVA - Od hráčov ani od agentov si po hlave skákať nenechal. Dušan Galis spomína na to, ako mu chceli diktovať hráčov do zostavy aj na konflikt v kabíne s Igorom Demom
Zdroj: 37464
Zdieľajte:

71-ročný bývalý reprezentačný tréner Dušan Galis prehovoril o tom, ako počas svojej trénerskej kariéry čelil tlakom z rôznych strán a snahám ovplyvňovať jeho výber hráčov do zostavy.

Tlaky na trénerov

„Na trénerov sú obrovské tlaky. Do zostavy sú tlačení nasilu mladí hráči, ktorých chcú kluby predať. Ja si to z repre dobre pamätám. Neustále sa odniekaľ ozývalo Dušan, daj toho hrať, daj hentoho hrať... Ja som to však odmietal," hovoril pre Nový Čas.

Po Demovi som v kabíne hodil tašku

Galis viedol Slovan Bratislava, Petržalku, Spartak Trnava a vyskúšal si aj zahraničný angažmán v cyperskom tíme Omonia Nikózia. Tri roky stál na lavičke slovenského národného tímu. Skúseností má na rozdávanie. Ako priznáva, nebol trénerom, ktorému by mohli hráči skákať po hlave.

Prečítajte si aj

Na čo ho lákame naspäť do reprezentácie? Škrtel reagoval na kritiku Valjentovho agenta

„Hráči totiž radi skúšajú, čo si môžu dovoliť. Špekulantov máte vždy všade. Ja som s tým problém ale nikdy nemal. Aj za cenu, že by konfrontácia s hráčom vyústila trebárs do bitky. No a čo, tak si to rozdajme. Čo som sa mal pos*ať? Pamätám si, ako som do Igora Dema raz hodil v kabíne tašku, lebo som bol nas*atý."

Zlé vzťahy hráčov, závidia si

Problémom súčasnej doby sú podľa jeho názoru aj pošramotené vzťahy hráčov v kabíne, ktorí neťahajú za jeden povraz tak, ako tomu bolo v minulosti. Dôvodom môže byť podľa Galisovho názoru závisť čo sa zárobkov týka.

„Vzťahy boli medzi hráčmi v minulosti úplne iné. Verili sme si a pomáhali. Myslím si, že atmosféra v kabíne je dnes úplne iná. Keď niektorý hráč zistí, že niekto iný zarába toľko a toľko, tak ho to vo vnútri škrie a závidí mu. Za mojich čias sme všetci dostávali približne rovnako a tento problém nebol."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články