Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Drahý Ježiško...3+1 priania slovenskej reprezentácie na rok 2021

BRATISLAVA - Predstavte si, že píšete list Ježiškovi s troma prianiami pre slovenskú reprezetáciu na rok 2021. My sme vybrali tieto
Zdroj: 37271
Zdieľajte:

1. Vyriešenie problému hrotového útočníka

Hrotový útočník je pozícia, kde slovenský tím najviac tlačí topánka. Jediná alternatíva je Róbert Boženík, ten je aktuálne mimo hru a zostáva si želať, aby sa čo najskôr vrátil späť na trávniky a dostal sa do optimálnej formy.

Skúsený Adam Nemec odmietol návrat.

Michal Ďuriš je kvalitný z krídelného priestoru, platný je pri nábehoch z druhej vlny, no na hrote má problém s ofsajdovými situáciami a s hrou chrbtom k bránke.

Okrajovo sa núkajú alternatívy z našej ligy. Filip Balaj zo Zlatých Moraviec je s 10 gólmi vedno so Zsoltom Kalmárom najlepším strelcom. No je nepreverený ťažkými zápasmi a otázkou je, ako by obstál v medzinárodnej konkurencii.

Dávid Strelec je žiarivým prospektom slovenského futbalu. So šiestimi presnými zásahmi je tento mladík tretím najlepším strelcom lídra ligy Slovana Bratislava.

Prečítajte si aj

Tarkovič o žrebe: Z tretieho koša radšej tohto súpera ako Rusov

Ondrej Duda často alternuje na hrote, no jeho miesto je pod hrotom, o tom bez debaty.

Na náš zoznam Ježiškovi píšeme: Skoré uzdravenie Boženíka a jeho návrat do formy + návrat Adama Nemca. Typologicky by sa nám podobný typ hráča na hrot hodil. Zostáva veriť, že sa stabilizuje situácia jeho klubu, prípadne zmení dres, dostane sa do pohody a prehodnotí svoje rozhodnutie.

2. Vyriešenie problému krídelníkov

Preč sú tie časy, keď Vladimír Weiss a Miroslav Stoch svojou technikou, rýchlosťou, drzosťou a driblingom motali hlavy obranám súperov útokmi z krídelných priestorov.

Albert Rusnák a Róbert Mak boli veľkým sklamaním. Rusnák je stredný záložník a výkonmi na krídle ukazuje, že na tento post nepatrí. Namiesto odvážnych ofenzívnych výpadov volí krátke prihrávky na istotu. Jednoducho, hrá na krídle, ale správa sa ako stredový záložník.

V tomto kontexte si želáme, aby sa Weiss čo najskôr po operácii športového pruhu dal zdravotne do poriadku, nabral hernú prax, dostal sa do formy. Stále má čo ponúknuť a typologicky hráča ako je on, potrebujeme na krídlo.

3. Návrat Martina Škrtela

Slovensko má pred sebou dôležitý rok 2021. Odohrá kvalifikáciu na MS 2022 + v lete zabojuje na Euro. Agent Andrej Augustín nedávno tvrdil, že najlepšou stopérskou dvojicou v súčasnosti je Škriniar - Valjent. Mierne ho poopravím, lepšiu dvojicu na pozícii stopéra ako Škriniar - Škrtel si len ťažko predstaviť.

Obaja sú špičkou vo svojom obore. Obaja hrali v skupinovej fáze Ligy majstrov. Škriniar sa vrátil do základu Conteho. Odohral celé posledné tri zápasy Nerazzurri v LM. Škrtel je oporou zadných radov Basaksehiru. V minulej sezóne získal turecký titul, v tejto hral v Lige majstrov a výrazne pomohol proti výhre s Manchesterom United.

Želanie: Návrat Martina Škrtela do reprezentácie. Figuroval už v nominácii na barážový súboj so Severným Írskom, bol medzi náhradníkmi. Napokon ho do hry nepustilo zranenie nohy. Veríme, že bude zdravotne fit a túžba pomôcť nášmu tímu na Euro ho privedie späť.

Bonusové prianie

Po troch prianiach pridávame aj jedno bonusové, ktoré sa netýka priamo slovenskej reprezentácie.

Keďže máme v skupine na Euro Švédsko, želáme si, nech sa do reprezentácie nevráti Zlatan Ibrahimovič, ktorý podľa všetkého s touto myšlienkou koketuje.

Pre Švédsko by bol v súčasnej forme obrovským prínosom. Vďaka jeho líderstvu a výkonom na trávniku je AC Miláno lídrom talianskej Serie A. Ibrahimovič má síce 39 rokov, no neuveriteľnú formu. S 10 gólmi na konte je lídrom poradia kanonierov talianskej ligy. O dva góly pred Romelum Lukakuom a Cristianom Ronaldom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články