Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Liga majstrov - pred záverečnými zápasmi: Kto čo potrebuje a kto o čo hrá? (8.12.)

BRATISLAVA - Máme pred sebou záverečné kolo skupinovej fázy Ligy majstrov. Pozreli sme sa na to, kto čo potrebuje a kto o čo hrá?
Zdroj: 37619
Zdieľajte:

Tento týždeň vrcholí skupinová fáza Ligy majstrov. Pred nami je porcia zápasov šiesteho kola. Niektoré tímy už majú istotu postupu do osemfinále. Pozreli sme sa na to, kto ešte o čo hrá a kto čo potrebuje.

Skupina E

Chelsea už nejde vôbec o nič, nakoľko má istý postup do osemfinále z prvého miesta. Rovnako Krasnodaru nejde o nič. Má lepšie vzájomné ako Rennes a tak aj v prípade rovnosti bodov už o tretiu pozíciu a miestenku do Európskej ligy nepríde.

Rennes sa z poslednej priečky už nedostane, Sevilla na prvú nedosiahne. Podstatné pre španielsky tím však je, že má postup do osemfinále už istý. Ďalší zápas, v ktorom prakticky o nič nejde.

Skupina F

Dortmund má istotu postupu do osemfinále. V záverečnom vystúpení na pôde posledného Zenitu Petrohrad už o nič nejde ani jednému z nich.

Väčšia pozornosť sa upiera na duel Lazia Rím a FC Brugge. Priamy súboj o druhú osemfinálovú miestenku. V podstatne lepšej pozícii je Lazio. Nielen preto, že hrá doma. Má dva body náskok a stačí mu aj remíza.

Prečítajte si aj

Skladáme ideálnu skupinu pre Slovákov do kvalifikácie o MS 2022

Skupina G

Šlágrom utorňajšieho programu v Lige majstrov je súboj Barcelony s Juventusom. Aj keď v ňom už o nič extra nejde, keďže obaja majú osemfinále vo vrecku.

Dynamo Kyjev a Ferencváros si to rozdajú zoči-voči o tretiu priečku a miestenku do jarnej vyraďovacej fázy Európskej ligy. Oba celky majú na konte zhodne jeden bod po vzájomnej remíze z prvého merania síl (2:2).

Skupina H

Najzamotanejšia skupina. PSG, Lipsko aj Manchester United majú pred posledným kolom rovnaký počet bodov. Jednému z nich zostane v rukách "Čierny Peter" a nepostúpi do osemfinále.

Najlepšie to má PSG, ktorý privíta v Parku princov outsidera skupiny Basaksehir, dres ktorého oblieka Martin Škrtel. Pre PSG povinná jazda, tri body zaistia účasť medzi top 16.

Medzi Lipskom a Manchesterom United sa bude rozhodovať o druhej osemfinálovej miestenke z tejto skupiny. V lepšej pozícii je Solskjaerov tím, keďže doma vyhral 5:0. United stačí aj remíza. Lipsko musí jedine zvíťaziť, ak chce do osemfinále. Samozrejme, za predpokladu, že PSG splní rolu jasného favorita a vyhrá.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články