Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Skladáme ideálnu skupinu pre Slovákov do kvalifikácie o MS 2022

BRATISLAVA - Dnes večer sa žrebuje kvalifikácia o MS 2022. Ako by vyzerala ideálna skupina pre Slovákov? Poskladali sme ju
Zdroj: 37271
Zdieľajte:

V pondelok večer prebehne žreb kvalifikácie o postup na MS 2022. Do Kataru bude cestovať trinásť európskych tímov.

Slovensko je nasadené v druhom koši a nemá zlú východiskovú pozíciu. Stretnúť sa určite nemôže so Švajčiarskom, Walesom, Poľskom, Švédskom, Rakúskom, Ukrajinou, Srbskom, Tureckom a Rumunskom.

Ideálna skupina pre Slovákov

Rozhodli sme sa poskladať, ako by mohla vyzerať ideálna skupina pre Slovákov.

1. kôš - Dánsko

V konkurencii top svetových tímov ako sú Francúzsko, Anglicko, Španielsko, Portugalsko, Nemecko, Belgicko, Chorvátsko a Holandsko je Dánsko jednoznačne najprijateľnejší súper z prvého koša.

3. kôš - Fínsko

Aj keď sa Fínsko prebojovalo na Euro, rozhodne to nie je súper, ktorého by sme sa mali báť. V treťom koši nájdeme napríklad ostrovných súperov - Írsko, Severné Írsko a Škótsko, ktorých sme na jeseň všetkých porazili. Určite najťažším súperom z tretieho koša je Česko, ktoré nám v Lige národov dalo dve futbalové lekcie.

Prečítajte si aj

VIDEO Duda vymietol šibenicu! Parádny gólový darček na dnešné narodeniny

4. kôš - Luxembursko

Jasná voľba. V konkurencii tímov ako Bosna a Hercegovina, Slovinsko, Čierna Hora, Severné Macedónsko, Albánsko, Bulharsko, Izrael, Bielorusko a Gruzínsko, ktoré päť rokov viedol slovenský tréner Vladimír Weiss a len o vlások mu ušiel postup na Euro.

5. kôš - Andorra

V piatom koši sú papierovo veľmi príjemní súperi. Andorra sa aktuálne zdá byť vôbec najslabším európskym tímom. V Lige národov hrala v najnižšej Lige D. Skončila posledná v Skupine 1. V konkurencii Faerských ostrovov, Malty a Lotyšska získala zo šiestich zápasov len dva body za remízy a mala skóre 1:11.

6. kôš - San Maríno

Otázkou je, či bude Slovensko v skupine s piatimi tímami alebo šiestimi. Môže sa stať, že zo šiesteho koša už súpera mať nebude. Ale keby, tak San Maríno by nebolo na zahodenie. Tiež hralo v Lige národov v najnižšom "déčku" a v Skupine 2 bolo posledné. V štyroch zápasoch nedokázalo skórovať a zo štyroch zápasov uhralo len dva body.

Mať takto vyzerajúcu skupinu, tak Slovensko by malo skvelé šance zabezpečiť si miestenku na MS 2022 v Katare. Čo poviete?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články